Cum se pregătește Oțelul pentru abordarea ligii secunde

Cum se pregătește Oțelul pentru abordarea ligii secunde
Cantonament montan și amical de lux
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gruparea gălățeană de fotbal Oţelul a creionat cum să abordeze perioada precompetițională până pe 6 august, când este stabilit startul în Liga a II-a.

Promovarea Oțelului a adus și responsabilitatea unei pregătiri de nivel ridicat, mai ales că majoritatea echipelor din cel de-al doilea eșalon se reunesc mult mai devreme decât cele proaspăt promovate, așa cum e și cazul echipei gălățene.

Astfel, reunirea lotului este programată pentru 23 iunie, cu pregătiri la baza proprie, concretizate pe 9 iulie cu un amical de gală cu FCSB, pe Stadionul "Oțelul", eveniment la care se așteaptă să se joace cu casa închisă, ceea ce ar aduce și un important impuls financiar.

În jurul datei de 11 iulie se va pleca apoi în cantonament montan la Poiana Brașov, unde se va pune accent pe acumulări din punct de vedere fizic. La capătul celor aproape două săptămâni de la munte, Oțelul va avea programată o serie de meciuri amicale, toate în plan local, fără cantonament extern, iar din 6 august va debuta în Liga a II-a.

Campionat cu 20 de echipe, play-off și play-out

Formatul ligii secunde este complet diferit față de ceea ce a avut Oțelul de înfruntat până acum. Astfel, Liga a II-a va avea în componență 20 de echipe și se va juca în sistem fiecare cu fiecare, doar tur, conform tragerii la sorți. Așa că, dacă Oțelul va avea de jucat, de exemplu, cu Dinamo în deplasare, nu se va juca și la Galați. Sezonul regulat trebuie să intre în pauză până la startul Cupei Mondiale (finalul lunii noiembrie), ceea ce presupune și etape intermediare. După această primă parte de campionat, liga se va împărți în play-off: primele șase clasate (vor juca fiecare cu fiecare tur-retur) și play-out: două grupe de câte șapte echipe (se va juca doar câte o singură manșă, fiecare cu fiecare). Primele două clasate din play-off promovează direct, iar locurile 3 și 4 vor juca baraj de promovare (tur-retur) cu locurile 13 și 14 din Liga I.

Ultimele două din cele șapte echipe din fiecare grupă de play-out retrogradează direct în Liga a III-a, iar echipele clasate pe locul 5 în fiecare dintre cele două grupe se vor întâlni între ele, în dublă-manșă, iar învinsa va retrograda.

Vor veni cel puțin şase jucători noi

Pentru a avea un lot competitiv la nivelul Ligii a II-a, conducerea Oțelului mizează pe cel puțin șase noi jucători pe care speră să-i aibă la startul pregătirilor din cantonamentul montan. Dorinel Munteanu și Aurelian Babuțan, cei care sunt responsabili de conturarea lotului, doresc să aducă un portar, un fundaș central, un mijlocaș central, un atacant și două extreme, dar mai pot fi aduse soluții și pe alte posturi, dacă se ivește oportunitatea.

Citit 2619 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.