Dorinel Munteanu, reacție după eșecul naționalei de fotbal

Dorinel Munteanu, reacție după eșecul naționalei de fotbal
Înfrângerea cu Muntenegru, greu de digerat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cu toate că se află pe un ascendent moral, datorită rezultatelor foarte bune obținute la echipa sa de club, Dorinel Munteanu, legendă a naționalei de fotbal a României, s-a declarat extrem de dezamăgit de parcursul de până acum al "tricolorilor".

România nu mai poate bate aproape pe nimeni și, mai mult, a pierdut la scor în fața unui adversar modest, Muntenegru, de la care au lipsit și cei mai buni jucători. Fără Jovetici, Marusici, Savici sau Vukcevici, cei mai reprezentativi jucători ai săi, Muntenegru a făcut scor, chiar la București, împotriva României, având în lot componenți de la UTA sau FCSB. De partea cealaltă, selecționerul Edward Iordănescu nu se poate plânge de cine știe ce absențe, așa că rezultatul, 0-3, de marți seară este cu atât mai îngrijorător în perspectiva a ceea ce va urma.

Dorinel Munteanu, cel care deține recordul de selecții în tricoul naționalei României, a vorbit și el despre eșecul suferit în Liga Națiunilor. "Prea multe nu avem de spus, pentru că a fost un joc foarte, foarte slab, cu un adversar la fel de slab. Jocul nostru a lăsat de dorit, iar asta nu s-a văzut doar ieri, echipa națională joacă foarte slab. Nu pot să spun exact acum care este cauza, dar trebuie intervenit cumva, ca să nu ne facem și mai tare de râs. Cauzele pot fi mai multe, și banca tehnică, și la nivelul jucătorilor, al vestiarului", a spus Munteanu.

Actualul manager tehnic al Oțelului consideră că potențialul României este mult mai mare și că mai jos de atât nu se poate ajunge. "Eu nu cred că nivelul nostru este atât de slab cum am arătat la meciul cu Muntenegru. Ne-am simțit umiliți ca români, cu o echipă care nu avea cum să fie peste noi și cu așa scor. Mai jos de atât nu cred că se poate. De ani buni ne amăgim cu niște rezultate care nu fac cinste echipei naționale. Nu sunt eu cel care decide sau să fac acum un plan de redresare, dar sunt oameni capabili să facă aceste schimbări", a adăugat Munteanu.

Pe ultimul loc în Liga Naţiunilor

România ocupă ultimul loc în grupa sa din Liga Naţiunilor, cu doar trei puncte acumulate, când mai sunt de disputat două jocuri, cu Finlanda (deplasare) și Bosnia (acasă). Ambele sunt programate în luna septembrie. În cazul în care va fi pe ultima poziție la capătul tuturor meciurilor din grupă, România va retrograda pentru următoarea ediție a Ligii Națiunilor în liga a treia valorică și ar putea juca împotriva unor echipe precum Insulele Feroe, Azerbaidjan sau Cipru.

Citit 2610 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 02:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.