Format neschimbat în ligile de fotbal

Format neschimbat în ligile de fotbal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Federația Română de Fotbal a stabilit ca cele două ligi pe care le are direct în subordine, Liga a II-a și Liga a III-a, să se desfășoare și în ediția 2022-2023 după formatul din edițiile precedente. Astfel, în al doilea eșalon, acolo unde se află și Oțelul Galaţi, sunt înscrise 20 de echipe în campionat și se va juca în sistem de fiecare cu fiecare (doar tur), în sezonul regulat, după care primele șase vor juca tur-retur în play-off, iar ultimele 14 se împart în două grupe de câte șapte în play-out, cu câte un singur meci de disputat (fiecare cu fiecare). Primele două clasate din play-off promovează direct, iar locurile 3 și 4 vor juca baraj de promovare (tur-retur) cu locurile 13 și 14 din Liga I. În play-out, retrogradează ultimele două echipe din ambele grupe, iar locurile cinci vor juca baraj între ele (tur-retur), cu miza de a rămâne în Liga a II-a.
În Liga a III-a, acolo unde județul Galați este reprezentat de Sporting Liești și Unirea Braniștea (nou promovată), vor fi zece serii a câte zece echipe. În fiecare serie se va juca, în sezon regulat, fiecare cu fiecare (tur-retur), după care primele patru clasate vor juca în play-off (tur-retur), iar ultimele șase în play-out (tur-retur). Primele două clasate din play-off se vor cupla la baraj de promovare, semifinale și finală (tur-retur), cu primele două din altă serie, iar cea mai bună echipă dintre acestea va promova în Liga a II-a. În play-out, vor retrograda ultimele două clasate din fiecare serie, plus cel mai slab (ca număr de puncte) loc 8.
Altfel, Oțelul și Unirea Braniștea joacă primul meci amical al perioadei de pregătire, vineri seară, de la 19:00, pe Stadionul "Oțelul", cu intrarea liberă.

Citit 598 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 06:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.