Adversarii au pus ochii pe Oțelul
Foto: Marian Calestru

Adversarii au pus ochii pe Oțelul
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Promovarea în Liga a II-a a formației fanion din Galați a atras atenția altor cluburi în privința șanselor pentru ocuparea unui loc în play-off la finele sezonului regulat.

Deși poate că și-ar fi dorit să treacă sub radar activitatea clubului, cei de la Oțelul au fost luați deja în vizor de către adversari în perspectiva unei lupte pentru ocuparea celor șase locuri de play-off. Acest lucru se datorează, în mare parte, tradiției de necontestat a grupării roș-alb-albastre. Oțelul a fost unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din provincie de la începutul anilor '90 până la câștigarea campionatului din 2011.

Primul care a semnalat pericolul venit dinspre Oțelul este Auraș Brașoveanu, conducător de club la Gloria Buzău, acesta fiind gălățean la origini. "Sută la sută va dori promovarea Poli Iași, clar. Cred că va avea același obiectiv Concordia Chiajna. Cred că, având în vedere istoria asumată, mă refer la cei de la Oțelul, vor încerca și dumnealor, chiar dacă sunt o echipă nou-promovată. Încearcă același lucru prin modificarea regulamentului, prin modificări legislative, Steaua și, bineînțeles, Buzăul! O echipă bine organizată e și Csikszereda Miercurea Ciuc. E destul de aglomerată situația", a spus fostul conducător de la Dunărea.

Un alt component al unui club cu pretenții anunțate de a promova, Claudiu Niculescu, antrenor la Poli Iași, a concluzionat că Oțelul va fi o echipă ce se va lupta la vârf. "Se anunță un sezon extrem de dificil, sunt mai mult echipe care se vor bate pentru promovare. Sunt și multe echipe de tradiție, care din start nu-și pot propune alt obiectiv decât promovarea. Și aici mă refer la Dinamo, Steaua CSA și Oțelul, adversare care sigur vor urmări acest lucru. Chiar dacă Oțelul este o nou-promovată, va avea un cuvânt greu de spus în această serie", a spus Niculescu.

Dorinel Munteanu, cu ochii pe play-off

Obiectivul de a ajunge în play-off a fost anunțat și de către managerul tehnic Dorinel Munteanu. Acesta consideră că forța grupului este principalul atu al gălățenilor în tentativa de a realiza obiectivul. "Sigur că în Liga a II-a va fi mult mai greu decât ce am avut de înfruntat până acum în al treilea eșalon, dar suntem conștienți de acest lucru și muncim ca atare. Avem ca obiectiv în primul an de Liga a II-a să prindem play-off-ul, adică primele șase locuri", a spus Munti.

Pentru a realiza acest lucru este necesară și o finanțare pe măsură, iar managerul tehnic al Oțelului a făcut referire și la acest aspect. "Am nevoie de încrederea și susținerea domnului primar și a Consiliului Local, plus a Combinatului, dacă se finalizează tratativele de a susține mai mult echipa".

Oțelul se pregătește să joace un meci amical important, sâmbătă, ora 20:00, pe propriul stadion, în compania vicecampioanei României - FCSB.

Citit 5808 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2022 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.