Încă o dovadă că Galațiul respiră fotbal

Încă o dovadă că Galațiul respiră fotbal
Meci amical cu stadionul plin (sursa foto: Sportul Ilustrat)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Oțelul – FCSB a fost partida amicală care a strâns mai mult interes în jurul său decât finala Supercupei României, care se disputa la aceeași oră.

Galațiul a dovedit încă o dată că fotbalul este la loc de cinste, întrucât aproape 14.000 de oameni au fost prezenți la amicalul de gală dintre Oțelul – FCSB, din cadrul "Cupei Ion Ionică".

Alte câteva mii ar fi vrut să participe la eveniment, dar s-au văzut nevoiți să stea la porțile stadionului în așteptarea eliberării de locuri, iar alte câteva sute de mii au putut urmări meciul live video pe Pro Arena.

"Acest meci a fost încă o dovadă că Galațiul respiră fotbal. Și oamenii n-au venit la meci pentru că adversară a fost FCSB, pentru că noi tot cu stadionul plin am jucat și meciurile de baraj. Nu găsești în Liga I atmosferă ca la Galați, tocmai de aceea ne dorim cât mai curând posibil să revenim acolo unde le e locul acestor suporteri minunați", a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.

Oțelul s-a ținut bine cu vicecampioana României

Atmosfera din tribune și numărul mare de fani au luat fața partidei în sine, care a fost una modestă ca nivel și prin prisma perioadei de pregătire prin care trec cele două formații. Cu toate că se întâlneau o nou–promovată în liga a doua și vicecampioana țării, diferența n-a fost atât de evidentă nici ca joc, nici ca scor: 0-1. Unicul gol al partidei a fost reușit de Florinel Coman, în repriza a doua, după ce fuseseră efectuate mai multe schimbări.

"Nu pot să fiu mulțumit de noii jucători pentru că ei încă n-au prins spiritul de echipă, a trecut prea puțin timp de când au venit pentru a dobândi acest lucru. Noi așa ne-am evidențiat în sezonul precedent, prin forța grupului, așa că e nevoie de timp pentru a-i integra și pe jucătorii nou-veniți. Nu ne-am făcut de râs, am dat o replică bună, zic eu, vicecampioanei României, despre care știe toată lumea ce lot de jucători valoroși are", a spus Dorinel Munteanu.

Oțelul a început cu: Dur-Bozoancă – Farcaș, Adăscăliței, Yabre, Nedelea – Jardan, Neagu, Kip – Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Pop – Rus, Mabussi, Sîrghi, Mitoi, Berisha, Gorovei și D. Cireș.

Cei de la FCSB nu s-au menajat și au intrat pe teren cu cea mai bună variantă ca formulă de start: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Bouhenna, Radunovici - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Coman - Tănase.

De precizat accidentarea suferită de Ionuț Neagu, care a resimțit dureri în zona meniscului, la doar trei minute de la startul partidei. În locul său a intrat Sîrghi, iar Adăscăliței a trecut pe post de mijlocaș central.

Delegația Oțelului se mută de luni la Poiana Brașov, acolo unde urmează să efectueze un stagiu de pregătire centralizată. În cadrul acestui cantonament vor mai fi disputate cel puțin trei meciuri amicale, cu Gloria Buzău, Unirea Slobozia și FC Brașov – toate trei fiind considerate contracandidate pentru ocuparea unui loc în play-off.

Citit 2648 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.