Fanii Oţelului, umiliţi la Bucureşti!

Fanii Oţelului, umiliţi la Bucureşti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vreţi să fiţi puţin abuzaţi?” – iată replica memorabilă a forţelor de ordine din Capitală adresată unui grup de suporteri gălăţeni care au avut „tupeul” să se deplaseze pe propria cheltuială la meciul Sportul Studenţesc – Oţelul Galaţi, de vineri * Cei 25 de oameni, cărora li s-a căutat nod în papură, au ratat partida dar Slavă Domnului au scăpat de „corecţia” fizică * Urmează un dialog senzaţional şi sută la sută real! *

Anomalie trecută cu vederea

Ştirea că s-au epuizat biletele puse în vânzare la jocul de Liga I Sportul Studenţesc – Oţelul (n.r. – scor 0-1), de vineri după-amiază, a făcut înconjurul ţării.

Pe o arenă pe care forţele de ordine depăşesc ca număr mulţimea plătitorilor de tichete, cum e cea din „Regie”, nu poate exista o situaţie aberantă ca cea de zilele trecute.

Aproximativ 50 de inşi au rămas pe la porţi deoarece clubul organizator nu tipărise decât maximum 800 de bilete, o anomalie pe care Liga Profesionistă de Fotbal a trecut-o cu vederea.

Jumătate dintre ghinioniştii care au ratat meciul de deschidere a noului sezon sunt gălăţeni, iar povestea lor este de-a dreptul incredibilă într-un stat care se consideră european, dar care împarte dreptatea cu forţa fizică şi verbală.

Ştiinţele Comunicării vs. Arta Provocării

Viaţa de suporter în peluză (sau fan, ultras – nu contează apelativul) a fost de multe ori asociată, în urma unor concluzii trase „după ureche”, cu infracţionalitatea.

Cel care ne-a adus la cunoştinţă umilinţa suportată de nişte plătitori de taxe şi impozite în buricul Capitalei este însă om normal şi, culmea, licenţiat în Ştiinţele Comunicării.

Cine putea sesiza cu fidelitate subtilităţile unui dialog cu „organele” dacă nu o asemenea persoană? „Sunt oripilat, nu-mi revin după experienţa de la Bucureşti”, şi-a început destăinuirea Leonard Gâbu (24 de ani), el mărturisind că a evitat la mustaţă o „corecţie” din partea jandarmilor.

„Ne-am simţit exact ca-n bancul cu ursul şi iepuraşul. Pentru că n-am avut şapcă, am fost pasibili de bătaie”, a remarcat, cu umor, dunăreanul cu drept de vot.   

Caragiale, mic copil

Întâmplarea de vineri a avut un desfăşurător care surclasează schiţele lui Caragiale. Ajunşi în apropiere de stadionul pe care juca Oţelul lui Dorinel Munteanu, fanii gălăţeni, deplasaţi pe cheltuiala proprie, au fost întâmpinaţi de un cordon de jandarmi.

Atenţie, urmează replici şocante pentru România mileniului al treilea! „Imediat ce am coborât din microbuz, am fost întrebaţi dacă am consumat băuturi alcoolice şi am răspuns că nu sunt probleme din acest punct de vedere”, îşi aduce aminte Leonard Gâbu.

„Aveţi un lider? / Nu avem (n. - m-am gândit că astfel vom intra mai uşor pe stadion). / Nu puteţi intra dacă nu aveţi un lider. / Dacă asta e singura problemă, o rezolvăm. Îmi asum rolul de lider. / Bine, hai să discutăm. N-aveţi lista cu numele şi CNP-ul fiecăruia dintre voi, nu-i aşa? Altfel nu intraţi. / Ba da, o avem”, a continuat duelul verbal. 

„De ce n-aţi sunat la 112?”

Şi nu s-a oprit aici: „Da’ buletinele le aveţi? / Da, le avem şi p-astea. / Toţi? / Da, le avem absolut toţi, suntem în regulă. / Dar bilete aveţi? / Păi, domnule, cum să avem dacă noi tocmai ce am ajuns din Galaţi? Le achiziţionăm de aici, oricum biletele s-au tipărit în ziua meciului, nu-i aşa? / Da, aşa este (n. - ne dădeau dreptate, dar simţeam că vor să ne prindă cu ceva), dar nu puteţi intra deoarece nu sunteţi recunoscuţi de clubul vostru. / Nu este adevărat, am discutat toată ziua cu directorul de marketing al Oţelului, ne ştiu, nu e nicio problemă. / Bine, dar nu vă recunoaşte Clubul Sportul Studenţesc. Trebuia să anunţaţi din timp. / Domnule, pe cine să anunţăm, de unde să ştim noi cine va răspunde de siguranţa acestui meci? / Când aţi intrat în Bucureşti, trebuia să sunaţi la 112!”, a urmat replica uşor stupidă a „organului”.

„Şi la secţie e domeniu public!”

„Cum, domnule, să sunăm la 112? Era vreo situaţie de urgenţă? Putem intra?”, a întrebat liderul de conjunctură al fanilor „oţelari”.

Dialogul se înfierbânta: „Nu puteţi intra, nu s-au tipărit bilete destule, nu sunt bilete şi pentru voi! / Păi, de ce ne-aţi întrebat atât dacă ştiaţi că nu sunt bilete. Ce-i cu chestionarul ăsta? / (n. - atunci am simţit cum s-au enervat) Ascultă, vreţi să fiţi puţin abuzaţi? Ia urcaţi în maşină, rămâne numai unul jos! / Păi, vrem să rămânem aici până când vom contacta un oficial al Oţelului / Nu se poate! V-aţi declarat suporteri, deci n-aveţi voie să rămâneţi în faţa stadionului. / Domnule, e domeniu public şi avem voie. / Zău? Domeniu public este şi la secţie, dacă vreţi!”.

Convorbirea ar fi continuat probabil la infinit dacă cetăţenii ce puteau fi „puţin abuzaţi” n-ar fi renunţat. Au fost escortaţi în afara Capitalei, au pierdut şi victoria Oţelului şi au înţeles încă o dată că în România nu trebuie să ai opinie.

Explicaţie foto: Suporterii gălăţeni au ratat partida cu Sportul Studenţesc, dar au avut un meci mai interesant cu Jandarmeria Bucureşti

Citit 1895 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.