Gălățeanca Bianca Costea, cea mai rapidă înotătoare junioară din lume

Gălățeanca Bianca Costea, cea mai rapidă înotătoare junioară din lume
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Sportiva română Bianca Costea a câștigat titlul suprem în proba de 50 de metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori, desfășurat la Lima (Peru). Originară din Galați, Bianca Costea a încheiat cea mai rapidă cursă a înotului feminin în 25.35 secunde, fiind urmată în finala desfășurată dumimnică noaptea de două italience.

În competiţia de la Lima, Bianca Costea şi-a mai trecut în palmares o medalie de argint, alături de ștafeta mixtă de 4x100 m liber a României. În proba feminină de 100 m liber, gălăţeanca s-a clasat pe locul 4, la numai 29 de sutimi de secundă de medalia de bronz.

În vârstă de 17 ani, Bianca Andreea Costea a deprins tainele înotului în 2012, la clubul Aqua Sport Galaţi, sub îndrumarea antrenoarei Mihaela Hodină. Pentru a-şi putea continua cariera la cel mai înalt nivel, sportiva a plecat din Galaţi, împreună cu familia, fiind legitimată la mai multe cluburi din ţară. După acest campionat, Bianca va fi antrenată de Adrian Rădulescu, tehnicianul care îl pregăteşte pe David Popovici, noua stea a nataţiei mondiale.

Citit 6380 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.