FOTBAL Ultimele calcule pentru Naționala României

FOTBAL Ultimele calcule pentru Naționala României
La un pas de retrogradarea în Liga C
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reprezentativa de fotbal a țării noastre se află la mâna jocului rezultatelor pentru a putea evita retrogradare într-o ligă inferioară.

Meciul din Finlanda (1-1) de vineri seară n-a fost unul de bun augur pentru "tricolori", întrucât șansele de evitare a retrogradării nu sunt de partea lor, dar măcar a fost amânat deznodământul pentru câteva zile. În ultimul meci al grupei din care face parte, România o întâlnește pe Bosnia, formație care deja are asigurată matematic accesul în Liga A.

Iată clasamentul înaintea ultimei etape: 1. Bosnia 11 puncte, 2. Muntenegru 7 p, 3. Finlanda 5 p, 4. România 4 puncte. În cazul unui succes cu Bosnia, luni seară, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești, tricolorii au nevoie și ca Finlanda să nu câștige în Muntenegru. Tot evitarea retrogradării ar fi pentru România și în cazul unui rezultat de egalitate cu Bosnia, coroborat cu un eșec al Finlandei în Muntenegru. De altfel, doar Finlanda mai poate fi depășită de România în clasament, în caz de egalitate de puncte cu Muntenegru, formația lui Jovetici având câștig de cauză datorită rezultatelor directe.

Selecționerul vede un viitor mai bun

Cu toate că rezultatele nu sunt deloc de partea sa, selecționerul Edi Iordănescu a declarat că viitorul se anunță a fi unul pozitiv pentru "tricolori". Asta la capătul meciului de vineri seară din Finlanda, în care România a egalat, pentru a evita retrogradarea, prin Florin Tănase, în repriza secundă. "Nu am câștigat meciul cu Finlanda, dar cred că am câștigat mentalitate pentru viitor, cred că am arătat că avem viitor, cred că am arătat că putem să jucăm fotbal, cred că am arătat că putem să producem și rezultate și asta ne dă speranțe. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, pentru că au arătat că au caracter", a spus Iordănescu.

În cazul unei retrogradări în Liga C, România ar avea de înfruntat în următoarea ediție a Ligii Națiunilor adversare precum Luxemburg, Feroe, Kosovo, Slovacia, Azerbaidjan, Macedonia de Nord sau Bulgaria.

Surprize în Liga Națiunilor

Faptul că România ar putea retrograda din B în C este incomparabil cu dezastrul din Anglia, unde reprezentativa Albionului este deja retrogradată matematic, cu o etapă înainte de final, din Liga A în B. O altă surpriză de proporții ar putea fi semnată de Franța, care are doar un punct peste Austria (loc de retrogradare), ori de calificarea la turneul final a Ungariei, care are nevoie de un rezultat de egalitate, luni seară, pe teren propriu, contra Italiei, într-o grupă cu Anglia și Germania.

Iată programul complet al serii (toate meciurile se joacă de la ora 21:45): Anglia - Germania, Ungaria - Italia (Liga A), România - Bosnia, Muntenegru - Finlanda (Liga B), Georgia - Gibraltar, Macedonia de Nord - Bulgaria (Liga C), San Marino - Estonia (Liga D).

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2022 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.