FOTBAL. Oțelul - Gloria Buzău, derbi pentru play-off

FOTBAL. Oțelul - Gloria Buzău, derbi pentru play-off
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE.  Oțelul – Gloria Buzău 1-1: Super-gol marcat de Neagu!

Oțelul și Gloria Buzău au remizat, scor 1-1, în ultimul meci al etapei a XII-a din Liga 2. Scorul a fost deschis de oaspeți, pe contraatac, prin Gaitan, iar egalarea a venit la ultima fază a primei reprize după un șut senzațional prins de gălățeanul Ionuț Neagu, de la o distanță de circa 35 de metri de poartă.

Oțelul a jucat în formula: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Azinovic, Panait – Cisotti, Neagu, Gorovei – Maxim, Cîrjan, Berisha.

Ca urmare a acestui rezultat, Oțelul se clasează pe locul al patrulea, cu 22 de puncte, cu trei peste CSM Slatina și Gloria Buzău, primele echipe din afara locurilor de play-off.

În următoarea etapă, Oțelul va juca sâmbătă la Unirea Slobozia. 

-------------------------

Campionatul Ligii a II-a este foarte echilibrat, iar lupta pentru clasarea între primele șase echipe a devenit extrem de crâncenă. Gălățenii au nevoie de rezultat favorabil pentru a-și ține la distanță adversarul de astăzi.

După o serie de trei eșecuri din ultimele patru partide oficiale, fără ca echipa să marcheze (0-2 la Dej, 0-1 cu Mioveni și 0-1 la Steaua), gălățenii au nevoie să se agațe de fortăreața creată pe teren propriu pentru a reuși un succes important în fața unei contracandidate. Gloria Buzău era anunțată înaintea sezonului ca fiind una dintre principalele candidate la promovare, dar startul mai greoi de sezon a adus chiar schimbarea de antrenor în tabăra buzoienilor.

Situația în clasament, înaintea etapei, se prezintă astfel: Oțelul e pe locul 5, cu 21 de puncte, iar Gloria Buzău e pe 8, la trei lungimi distanță față de gălățeni. Astfel, în primul rând, în raport cu adversarul de astăzi, gălățenii au nevoie să nu piardă, dar pentru a face un pas serios spre o clasare pe loc de play-off e nevoie de o victorie – care ar aduce și o clasare intermediară pe podium, după 12 etape. După meciul cu Gloria Buzău, gălățenii vor mai avea de disputat alte șapte partide de campionat până la capătul sezonului regulat.

Dorinel Munteanu cere concentrare

Referitor la situația din clasament, Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului, cere concentrare din partea elevilor săi, fără a se uita asupra rezultatelor obținute de contracandidate.

„Toate jocurile sunt foarte grele. Numai rezultatele noastre ne pot ajuta să ocupăm un loc de play-off la finalul sezonului regulat. Să nu cădem în această «plasă» a rezultatelor contracandidatelor, pentru că, după cum s-a văzut, sunt foarte multe surprize. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru, prestația noastră să fie foarte bună, iar la sfârșitul meciului rezultatul să ne fie favorabil și să ne consolidăm poziția din clasament. Sper ca echipa noastră să nu piardă multe puncte până la final și să ne calificăm în play-off, acesta este obiectivul nostru”, a spus Munteanu înaintea partidei cu Gloria Buzău.

La acest joc, pentru gălățeni va absenta Costin Ghiocel, în continuare nerefăcut după accidentare, iar situația lui Nedelea este incertă.

Partida Oțelul – Gloria Buzău este programată astăzi, de la ora 17,00, pe Stadionul ”Oțelul”, iar cei care nu vor putea ajunge la arenă își vor putea urmări favoriții în transmisiunea directă oferită de canalele DigiSport și Prima Sport.

Citit 2267 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.