FOTBAL. Oțelul Galați și FCSB s-au încurcat reciproc

FOTBAL. Oțelul Galați și FCSB s-au încurcat reciproc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rezultatul de 0-0, de joi seară, dintre cele două echipe a fost unul care le avantajează pe celelalte componente ale grupei din "Cupa României".

Într-o atmosferă de vis, cu coregrafii, entuziasm și susținere totală pentru favoriți, fanii Oțelului s-au ridicat peste nivelul competițional, chiar dacă vorbim despre un meci din faza grupelor ”Cupei României”. Fotbalul prestat în teren nu s-a ridicat la nivelul fanilor din tribune, dar a fost un meci viu, foarte intens, cu intrări la limita regulamentului și cu câteva ocazii de ambele părți. FCSB a început mai bine meciul, a trecut pe lângă deschiderea scorului prin Radaslavescu și Miculescu (de două ori), iar o dată cu trecerea timpului, Oțelul a devenit echipa mai periculoasă. Neagu n-a nimerit poarta din poziție favorabilă în două rânduri, Jardan a șutat și el peste, iar incursiunile lui Nica n-au adus decât cornere bătute slab de băieții lui Dorinel Munteanu.

În minutele de prelungire ale partidei, Oțelul putea beneficia de un penalti, după intrarea cu talpa a portarului Andrei Vlad chiar pe fața lui Farcaș, ajuns puțin mai târziu la contactul cu mingea.

Un alt moment care a atras atenția a fost spre finalul jocului, atunci când un tub cu gaze lacrimogene al unuia dintre jandarmi s-a declanşat accidental și a alungat din zona băncilor de rezerve atât delegațiile celor două echipe, cât și fanii.

Dorinel Munteanu, care a fost suspendat și a urmărit de acasă partida, a trimis în teren echipa: Dur-Bozoancă - Farcaș, Sîrghi, Yabre, Panait - Cisotti, Neagu, Jardan - Berisha, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Rus, Azinovici, Adăscăliței, Bokashvili, Cireș.

Șanse infime de calificare

Ca urmare a acestui rezultat de 0-0 cu FCSB, după 0-1 în prima etapă din grupe cu CS Mioveni, Oțelul mai păstrează șanse doar teoretice de calificare. Gălățenii au nevoie să câștige la o diferență de trei goluri în ultima etapă cu Gloria Buzău (acasă), în timp ce UTA trebuie să cedeze la CS Mioveni (dacă pierde la mai mult de un gol, se poate reduce din avansul necesar succesului gălățenilor cu echipa din Buzău), plus FCSB să facă egal la FC Botoșani. Doar prin acest scenariu ar mai putea prinde Oțelul locul al doilea în grupă și, implicit, calificarea în sferturile de finală ale Cupei. În acea fază, echipele de pe primul loc vor juca pe teren propriu, într-o singură manșă, cu una dintre formațiile de pe locul secund.

Clasamentul Grupei B din care face parte Oțelul: 1. CS Mioveni 6 puncte (deja calificată matematic), 2. UTA 4 puncte (golaveraj 5-3), 3. FC Botoșani 3 p (1-1), 4. FCSB 2 p (2-2), 5. Oțelul 1 p (0-1), 6. Gloria Buzău, zero puncte (1-4).

Accidentarea lui Cîrjan, semne de îngrijorare

Cum gândul tuturor roș-alb-albaștrilor se duce mai mult înspre calificarea în faza de play-off a Ligii a II-a decât spre calificarea din ”Cupa României”, accidentarea lui Cîrjan (nevoit să fie schimbat încă din prima repriză) este cea mai mare pierdere pentru gălățeni. Oțelul are de jucat marți seară, de la ora 20:30, cu Minaur Baia Mare, în campionat. Trupa lui Dorinel Munteanu are nevoie de succes pentru a reveni pe locurile de play-off, iar prezența lui Cîrjan, golgheterul echipei, a devenit incertă după accidentarea suferită cu FCSB.

Citit 706 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.