FOTBAL. Oțelul trebuie să oprească seceta de goluri

FOTBAL. Oțelul trebuie să oprească seceta de goluri
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un singur gol a marcat trupa lui Dorinel Munteanu în ultimele cinci meciuri oficiale, iar acela a venit după o execuție de o dată în viață a lui Ionuț Neagu (1-1 cu Gloria Buzău).

Gălățenii traversează o formă mai puțin fericită în fața porții. Oțelul a marcat cele mai puține goluri dintre echipele cu pretenții la un loc de play-off, cu 14 reușite în 13 partide, iar seceta din fața porții pare mai acută ca niciodată: un singur gol în ultimele cinci meciuri oficiale (0-1 cu CS Mioveni, 0-1 cu Steaua CSA, 1-1 cu Gloria Buzău, 0-1 cu Unirea Slobozia și 0-0 cu FCSB). Peste toate aceste date de speriat chiar și pentru cei mai optimiști fani, se adaugă și accidentarea lui George Cîrjan, la ultimul joc oficial (cel cu FCSB, în "Cupa României"). Atacantul golgheter al Oțelului a acuzat dureri în zona inghinală și ar putea rata meciul cu Minaur Baia Mare, de marți seară, ora 20,30, de pe teren propriu.

Echipele din fața Oțelului în clasament, înaintea meciului cu băimărenii, au marcat astfel: Steaua CSA - 29 de goluri, Unirea Slobozia și Unirea Dej - câte 24, Gloria Buzău - 21, FK Miercurea Ciuc - 20 și Poli Iași - 17.

Șase dintre cele 14 goluri ale Oțelului au fost reușite de George Cîrjan, golgheterul la zi al echipei și al treilea cel mai bun marcator din campionat. Următorii marcatori ai gălățenilor sunt Cisotti și Gorovei, cu câte două reușite, plus Azinovici, Neagu, Mitoi și Maxim - toți cu câte un gol.

Oțelul - Minaur Baia Mare, ultimul meci înaintea pauzei

Fotbalul de la nivelul echipelor de cluburi va intra într-o mică pauză și în România (Superliga și Liga a II-a), chiar dacă echipa națională nu s-a calificat la Cupa Mondială. Ultimul meci oficial din fotbalul românesc înainte de pauză este chiar duelul în care este implicată echipa roș-alb-albastră: Oțelul - Minaur Baia Mare. Oficialii gălățeni speră să aibă parte de suportul fanilor, extrem de necesar având în vedere situația din clasamentul la zi: locul 7, cu 22 de puncte, trei sub linia de play-off.

Un succes ar aduce mai multă liniște pentru pauza competițională, pentru că ar însemna egalitate de puncte cu alte patru echipe (Slobozia, Miercurea Ciuc, Dej și Iași).

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al gălățenilor, mai are de ispășit o etapă de suspendare și va absenta de pe banca echipei și la acest meci, după cartonașul roșu primit la capătul meciului cu Unirea Slobozia. El n-a fost pe bancă alături de elevii săi nici la jocul de Cupă cu FCSB.

Citit 1560 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.