Dorinel Munteanu caută un nou marcator

Dorinel Munteanu caută un nou marcator
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În lipsa lui George Cîrjan, atacantul de bază în prima parte a sezonului, gălățenii de la Oţelul trebuie să găsească un nou golgheter în echipă.

Accidentarea lui George Cîrjan în meciul de Cupă cu FCSB a fost confirmată ca fiind una suficient de serioasă încât atacantul să lipsească la toate partidele rămase de disputat până la finalul anului calendaristic. Astfel, pentru deplasarea de la Ripensia Timișoara, plus cele două meciuri de pe teren propriu, cu Metaloglobus și Gloria Buzău, Dorinel Munteanu trebuie să găsească un alt marcator în echipă. Primele două partide sunt în campionat, fiind considerate esențiale pentru îndeplinirea obiectivului, iar cealaltă e în grupa din "Cupa României", unde Oţelul are doar șanse teoretice de calificare și este privită mai mult cu aer de amical.

Fără Cîrjan, marcator a șase goluri în actuala ediție de campionat, Dorinel Munteanu are două opțiuni pe care le-a tot încercat fără a da roade, Berisha și Bokhashvili. Ambii au primit destul de multe șanse, dar fără să fi confirmat până acum. Niciunul dintre ei nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în vreun meci din Liga a II-a.

Gorovei revine după suspendare

Vestea bună pentru Dorinel Munteanu cu privire la meciul de la Timișoara cu Ripensia este revenirea lui Răzvan Gorovei, care a fost suspendat la ultimele două partide oficiale (cu FCSB și Minaur Baia Mare). Acesta ar putea fi încercat chiar pe post de vârf, în condițiile în care cei doi atacanți de careu disponibili n-au dat randament până acum. Oțelul ar putea să arate de la mijloc în sus astfel: Jardan, Neagu, Cisotti - Maxim, Gorovei, Nica. Ar fi o formulă mai flexibilă, mai tehnică și mai eficientă pe contraatac. Duelurile la cap pe care se bazează de obicei Munti din partea atacantului central în tactica sa ar putea fi duse de Jardan în acest context. Fără a folosi un atacant de careu pe post de titular, Dorinel Munteanu a reușit să câștige campionatul în 2011, atunci când Gabi Paraschiv era folosit ca vârf.

"Pentru mine e important ca echipa să trateze serios fiecare joc în parte. Nu contează cine marchează, dar avem nevoie ca din jumătate de ocazie, dacă o avem, să fructificăm. Sigur, eu am impus acest obiectiv, pentru că știam grupul de jucători pe care mă bazez și pregătirea pe care o facem. Am încredere în continuare că vom reuși să ne clasăm pe un loc de play-off", a spus Dorinel Munteanu, care, de asemenea, revine pe banca echipei, după o suspendare.

Absența lui Cîrjan este resimțită și de colegii săi, dar cu toții speră ca forța grupului să iasă la suprafață în ultimele jocuri din acest an. "E clar că ne lipsește, dar nu avem ce să facem. Asta e viața de fotbalist, apar și accidentări. Pentru noi, forța de grup este atuul principal și pe asta ne vom baza în continuare", a spus portarul Cosmin Dur-Bozoancă.

Următorul meci al Oțelului este la Ripensia Timișoara, duminică, de la ora 14:00. Partida va fi transmisă în direct pe canalele DigiSport și Prima Sport.

Citit 5406 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2022 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.