FOTBAL. Deplasări pentru echipele gălățene

FOTBAL. Deplasări pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oțelul, Sporting Liești și Unirea Braniștea, echipele gălățene aflate în ligile a doua și a treia de fotbal, au de jucat meciuri pe terenuri străine în etapele programate la acest sfârșit de săptămână.

Cel mai important meci dintre cele trei echipe gălățene angrenate în competiție este, fără îndoială, cel al Oțelului, care are de jucat duminică, de la ora 14:00, la Ripensia Timișoara. Gălățenii se află în lupta pentru ocuparea unei poziţii de play-off, fiind pe locul 7 - primul sub linie - dar la egalitate de puncte cu echipele situate până la locul al treilea. Dorinel Munteanu nu va putea conta pe accidentații Cîrjan și Nedelea.

În ceea ce o privește pe Ripensia, formația bănățeană a început mai slab sezonul, dar și-a revenit între timp, iar pe teren propriu a fost cu adevărat o forță în ultimele partide ale sezonului: 0-0 cu FK Miercurea Ciuc, 3-1 cu Poli Iași, 4-0 cu Unirea Constanța și 1-0 cu Poli Timișoara. În clasamentul la zi, timișorenii sunt pe locul 13, cu 16 puncte, golaveraj 13-13.

Meciul Ripensia - Oțelul va fi transmis în direct pe canalele DigiSport și Prima Sport.

Lieștiul și Braniștea, după puncte

Runda a cincea a returului Ligii a III-a programează meciuri în care calculele hârtiei indică drept favorite echipele noastre. Lucru demonstrat de evoluțiile avute și, evident, prin zestrea de puncte agonisite. Sporting Liești merge la Voința Limpeziș, echipă aflată pe penultimul loc în Seria a II-a. Chiar dacă antrenorul Cătălin Savu are unele probleme de efectiv, lotul echipei sale (locul 6, cu 18 puncte) este în stare de un rezultat favorabil. Și mai au un motiv lieştenii, revanșa după acel 2-2 din tur (după ce a fost 2-0 pe tabelă). Întâlnirea va fi arbitrată de brăileanul Tudorel Pârlog.

Unirea Braniștea (locul 5, cu 25 de puncte) se deplasează la Dinamo Bacău, ocupanta locului 8 (cu numai zece puncte). Impedimentul ar fi starea terenului care va găzdui meciul, aflat într-o comună din vecinătatea Bacăului, dar echipa lui Ionuț Niculcea are puterea unei evoluții bune și a unui rezultat pe măsură. Cu excepția lui Enache (suspendat), restul lotului este valid și merge la victorie. Va arbitra o brigadă suceveană, cu Silviu Iftode la centru.

Fetele joacă acasă

Altfel, FC Universitatea, ultimul loc, cu un singur punct, are programat jocul din această etapă pe propriul teren (duminică, ora 12:00, Stadionul "Siderurgistul"). Parteneră îi va fi o echipă bine cotată în Liga I, Piros Security Arad. Problema care se pune este o evoluție... onorabilă.

Gh. Arsenie

Florin Radu

Citit 821 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.