FOTBAL. Final de an, cu Oțelul în prim-plan

FOTBAL. Final de an, cu Oțelul în prim-plan
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a ajuns pe podium în momentul pauzei competiționale din cel de-al doilea eșalon fotbalistic, înaintea ultimelor trei etape, care se vor juca în primăvară.

În afară de Steaua CSA, liderul campionatului, cu 33 de puncte, care are opt puncte avans față de prima echipă aflată sub linia de play-off, sunt zece echipe care își fac calcule pentru etapele din primăvară pentru a se clasa între primele șase. Prezența celor de la Steaua în play-off constituie un atu  pentru formațiile ce vor intra în faza superioară a campionatului, întrucât bucureștenii n-au dreptul să promoveze în Superligă şi nici măcar să joace barajul.

Oțelul și Poli Iași, ca și prezente în play-off

După Steaua, în clasamentul Ligii a II-a se mai află bine poziționate celelalte echipe de pe podium, Poli Iași și Oțelul. Ambele au câte 31 de puncte și au nevoie, practic, de câte trei puncte în cele trei meciuri rămase de disputat pentru a-și asigura prezența în play-off. Ca program, Poli Iași stă mai bine în raport cu gruparea gălățeană. Ieșenii au de jucat în primăvară cu Șelimbăr și Spartac acasă și la Poli Timișoara. Oțelul are două deplasări: la CSM Slatina și la Dumbrăvița, plus acasă cu FK Miercurea Ciuc. În clipa de față, cu Steaua CSA pe primul loc, Oțelul și Poli Iași se află pe locuri de promovare directă!

"Eu întotdeauna am crezut în obiectivul nostru, acela de a ajunge în play-off, deși am pornit cu statutul  de echipă nou-promovată. Știu ce grup de jucători am reușit să formăm aici și ce pregătire avem în spate. Sigur, nu e nimic încheiat, mai sunt trei meciuri pe care va trebui să le tratăm cel puțin la fel de serios ca până acum", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oțelul.

În acest an, gălățenii mai au de jucat un meci oficial, joi seară, acasă, în grupele "Cupei României", cu Gloria Buzău.

Alte opt echipe pentru trei locuri

Dacă Steaua CSA, Poli Iași și Oțelul au poziţii foarte bune pentru a prinde faza de play-off, ar mai rămâne trei locuri disponibile, pentru care se bat opt echipe: Unirea Slobozia (29 puncte), Unirea Dej (27), Gloria Buzău (26), FK Miercurea Ciuc (25), Dinamo (24), Chiajna (23), FC Brașov (23) și CSM Slatina (22). De menționat că echipa din Slatina nu ar avea drept de promovare dacă ar ajunge în play-off. Ca program, dintre cele opt echipe de mai sus, cel mai bine stă Dinamo, care mai are de jucat acasă cu Unirea Constanța și Poli Timișoara, plus o deplasare la Șelimbăr. Și Chiajna are un program ce i-ar permite să facă multe puncte, iar la polul opus se află Unirea Slobozia, Gloria Buzău și FC Brașov - care vor avea de jucat și între ele.

Citit 1388 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.