Pentru prima dată din 2018, Argentina şi Franța, din nou faţă în faţă. Bătălia pentru Cupa Mondială începe curând!

Pentru prima dată din 2018, Argentina şi Franța, din nou faţă în faţă. Bătălia pentru Cupa Mondială începe curând!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Turneul final mondial a ajuns aproape de încheiere, iar scenariul pentru ultimul meci se anunță a fi unul extrem de palpitant.

Argentina – Franța este o finală de vis pentru iubitorii neutri de fotbal, pentru că sunt două echipe de top ce se întâlnesc după câte un turneu cu suișuri și coborâșuri. Ultima dată cele două s-au întâlnit în Rusia, la Cupa Mondială din 2018, când a fost 4-3 pentru Franța, în faza optimilor de finală. Ceea ce pune și mai multe paie pe focul mult aprins al acestei finale.

Finala Argentina – Franța este programată duminică, 18 decembrie, de la ora 17,00. Marea finală va fi găzduită de Lusail Iconic Stadium (Lusail) și va fi arbitrată de polonezul Marcinak.

Parcurs cu sincope

Argentina a reușit să ajungă în finala Cupei Mondiale, deși startul competiției a fost unul de coșmar: 1-2, în grupe, cu Arabia Saudită, după ce condusese cu 1-0 la pauză. Mobilizarea generală a sunat imediat în vestiarul Argentinei si a venit calificarea în „optimi” chiar de pe primul loc, după 2-0 cu Mexic și 2-0 cu Polonia. Câștigarea grupei a făcut ca duelul cu Franța din finală să fie evitat în „optimi”, acolo unde Argentina a avut de trecut de Australia. A fost 2-1, dar mai clar decât o arată scorul. Sferturile de finală au adus-o în față pe Olanda, un adversar epic în parcursul mondialelor de până acum. Povestea calificării s-a scris și rescris de mai multe ori pe parcursul întâlnirii, dar Messi și compania au ieșit învingători la loviturile de departajare, după 2-2 în timpul regulamentar. Semifinala cu Croația a fost și cel mai lejer succes al Argentinei, 3-0, cu impresia că mai ușor de atât nu putea să fie pentru sud-americani.

Franța a avut și ea o sincopă în faza grupelor, 0-1 cu Tunisia, doar că atunci soarta calificării era deja jucată, după 4-1 cu Australia și 2-1 cu Danemarca. După grupe, au urmat succese cu Polonia (3-1) și cu Anglia (2-1), în derbiuri europene cu mari așteptări. În semifinale, Franța a întâlnit unul dintre cei mai improbabili adversari la startul competiției – Maroc. Deși a avut de furcă împotriva marocanilor, naționala franceză a pus în valoare experiența superioară și s-a calificat în finală după 2-0.

Messi vs. Mbappe

În afară de miza echipelor ce se întâlnesc în finală există un duel de la distanță între vedetele celor două naționale. Messi e pe final de carieră și urmărește să își încheie prezența la un turneu mondial prin câștigarea trofeului. Noua generație de fotbal e reprezentată de Mbappe, vedeta Franței. Cei doi sunt colegi la echipa de club la Paris Saint-Germain, iar înaintea finalei împart și primul loc în topul marcatorilor de la Cupa Mondială, ambii cu câte cinci reușite.

Finala Argentina – Franța poate fi urmărită în transmisiune directă la TVR 1 și TVR HD sau online pe TVR+.

Citit 1853 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.