HOCHEI. CSM Galați - SC Miercurea Ciuc: luni și marți, la Patinoarul „Dunărea” (VIDEO)

HOCHEI. CSM Galați - SC Miercurea Ciuc: luni și marți, la Patinoarul „Dunărea” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

   Mâine, 19 decembrie, la Patinoarul Artificial Dunărea, cu începere de la ora 18,30, hocheiștii gălățeni vor disputa primul meci al „dublei” CSM Galați - SC Miercurea Ciuc (campioana en-titre).

   Al doilea meci se va juca marți, 20 decembrie, cu începere de la aceeași oră, 18,30. Rezultatele ambelor jocuri vor fi contorizate în Campionatul Național de Hochei pe Gheață.

   Cele două echipe au mai jucat de două ori în acest sezon, pe gheața ciucanilor, când a fost 10-2 și 8-7 (după repriza suplimentară), ambele în favoarea campioanei. Gălățenii au mare nevoie de puncte în vederea clasării între primele patru echipe la finalul sezonului regulat CNH. Lupta pentru accederea în play-off va fi aprigă, în acest sezon.

   În clasamentul oficial, înaintea acestei „duble”, CSM Galați se află în poziția a cincea (23 de puncte din 14 jocuri), harghitenii ocupă locul șase (20 de puncte din 12 de jocuri). 

   O anumită rivalitate hocheistică între Galați și Miercurea Ciuc s-a accentuat acum șase ani când, la Brașov, pe 23 decembrie 2016, la finalul unui meci „de infarct”, Dunărea Galați reușea să câștige Cupa României la Hochei pe Gheață pentru a doua oară, după aproape 30 de ani! (1988). Cele trei goluri cu care harghitenii au condus în acel memorabil meci, după două reprize, n-au fost suficiente! 

Decembrie 2016: Dunărea Galați - SC Miercurea Ciuc 6-5 (0-1, 0-2, 5-2, 1-0), GWG Ondrej Rusnak, în overtime

Pe vremuri, un meci de hochei Galați - Csikszereda reușea să capteze atenția a cel puțin 2.000 de spectatori prezenți în tribunele Patinoarului din Galați... Cum va fi mâine și poimâine? 

Prețul biletului de acces în patinoar este 10 lei (intrare generală). Minorii au acces gratuit. 

Florin Radu, Sz.E. Kely

Citit 1480 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 02:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.