SPECIAL DE MONDIAL. Argentina e noua campioană mondială! Victoria lui MESSI!

SPECIAL DE MONDIAL. Argentina e noua campioană mondială! Victoria lui MESSI!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Finala Cupei Mondiale de fotbal a avut suspans cât pentru toate finalele de la turneele finale mondiale de până acum. Argentina a învins-o pe Franța, la loviturile de departajare (scor 4-2), după 2-2 în 90 de minute și 3-3 la capătul a încă 30 de minute de joc efectiv.

A fost Mondialul lui Messi și așa a decurs și finala, până într-un punct. Decarul argentinian a deschis scorul dintr-un penalti scos de Di Maria, iar Argentina a făcut 2-0 după una dintre cele mai frumoase faze din istoria finalelor de Cupe Mondiale. Di Maria s-a aflat la capătul fazei, în care a reușit să-l învingă pe Lloris.

Când nimic nu părea că se mai poate întâmpla, Kolo Muani a speculat o eroare (min. 80) a lui Otamendi și scos un penalti după o fază care nu anunța nimic. Mbappe a redus din diferență din penalti și tot el a punctat pe contraatac pentru 2-2.

Prelungiri ca la meciul cu Olanda pentru Argentina, doar că de această dată Messi a mai marcat o dată și din nou Cupa Mondială era îmbrăcată cu steagul argentinian. Nu până la capăt, pentru că Franța a egalat încă o dată, tot din lovitură de la 11 metri, prin același Mbappe.

Prelungirile reprizelor de prelungire au adus două mari ocazii la fiecare dintre cele două porți, iar soarta avea să se decidă la loviturile departajare.

Messi, Dybala, Paredes și Montiel au marcat pentru Argentina, în timp ce Coman și Tchouameni au ratat pentru campioana mondială din 2018.

Messi și Argentina își văd visul împlinit: Argentina e noua campioană mondială la fotbal!

Citit 1307 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.