Programul echipelor gălățene la început de 2023

Programul echipelor gălățene la început de 2023
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Sportul revine din vacanța și minivacanța de iarnă, în funcție de ramura de sport, iar echipele gălățene nu lipsesc din calendarul competițional.

Orașul Galați are una dintre cele mai bune reprezentări în plan național ca număr de echipe, iar după perioada de sărbători, în care sportul a fost pus pe stop, ne pregătim de reluarea competițiilor în care sunt implicate echipele gălățene, după cum urmează.

Fotbal - Oțelul e prima, apoi revin Lieștiul și Braniștea

Prima echipă dintre cele de fotbal care revine la jocurile oficiale este Oțelul, formație aflată în lupta pentru promovare care se desfăşoară în Liga a II-a. Primul meci al roș-alb-albaștrilor este programat pe 25 februarie, în deplasare, la CSM Slatina. După aceea, vor mai fi de disputat doar două partide din sezonul regulat, cu FK Miercurea Ciuc (3 martie, acasă) și cu CSC Dumbrăvița (11 martie, deplasare). După aceste meciuri, urmează faza a doua a campionatului, cu șanse mari ca Oțelul să se afle la momentul respectiv în play-off. Până la primele jocuri oficiale, trupa lui Dorinel Munteanu are programată reunirea la pregătiri pe 9 ianuarie, de pe 12 ianuarie se pleacă în cantonament la Vatra Dornei, iar apoi va urma un alt stagiu de pregătire centralizată, în Antalya.

Celelalte două echipe divizionare de fotbal din județul Galați, Sporting Liești și Unirea Braniștea, revin tocmai pe 11 martie cu ultimele trei etape din sezonul regulat al Ligii a III-a (Seria a II-a).

Volei - singura reprezentare europeană

CSM Arcada este singura echipă gălățeană rămasă în competițiile europene de volei. Campioana României se află în faza ”optimilor” Cupei Confederației Europene de Volei (CEV Cup), unde va da peste o puternică echipă din Italia - Piacenza. Manșa tur se joacă la Galați, pe 10 ianuarie, iar returul este programat pe 25 ianuarie, în Italia. În privința campionatului, CSM Arcada are mai mult de furcă decât în anii precedenți. Returul Diviziei A1 de volei masculin se reia pe 14 ianuarie, când CSM Arcada joacă acasă contra celor de la Rapid București, în fața cărora are de luat o revanșă după înfrângerea surprinzătoare din tur. Urmează o deplasare la Dinamo, liderul la zi, chiar înaintea plecării spre Piacenza, pentru CEV Cup.

Hochei și baschet, din primul weekend

Primele echipe gălățene care vor reveni la competițiile oficiale în 2023 sunt cele de hochei și baschet de la CSM Galați.

La hochei, CSM Galați are de bifat o dublă cu Sportul Studențesc, sâmbătă și duminică, 7 și 8 ianuarie.

Duminică, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor "Dunărea", revine în competiție și echipa de baschet CSM Galați, pentru meciul cu CSM Focșani, din Liga Națională. După meciul cu CSM Focșani, pentru baschetbaliștii pregătiți de Florin Nini urmează o lună intensă: cu Laguna (acasă), CSM Oradea (deplasare), CSO Voluntari (acasă) și SCM Timișoara (deplasare).

Tot în această lună vor relua competițiile și fetele de la handbal, cu un meci în deplasare, la Măgura Cisnădie (14 ianuarie), iar o săptămână mai târziu CSM Galați primește vizita celor de la HC Zalău.

Băieții de la echipa de futsal United revin abia pe 21 ianuarie la meciurile din Liga I, cu o deplasare pe terenul celor de la Autobergamo Deva, una dintre contracandidatele în lupta la titlu.

Citit 3135 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.