BASCHET. Lună decisivă în lupta pentru play-off

BASCHET. Lună decisivă în lupta pentru play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Galați are de jucat, de duminică și până la finalul lunii, o serie de meciuri definitorii pentru întreg sezonul, în care își va afla soarta pentru partea a doua a campionatului.

Într-un sezon mai puternic ca niciodată în baschetul românesc, calculele de play-off sunt încurcate pentru CSM Galați. Formația pregătită de Florin Nini a reușit câteva victorii surprinzătoare (la Steaua, la Constanța și acasă cu Timișoara), cu care se plasează, cu șanse reale de calificare, în faza de play-off a Ligii Naționale.

Pentru a reuși să ducă la capăt misiunea imposibilă de calificare în Top 5 al seriei, CSM Galați are nevoie să obțină cel puțin trei victorii din ultimele cinci partide rămase. Prima dintre ele este chiar la Galați, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu CSM Focșani, duminică, de la ora 18:30.

"Nu va fi ușor cu CSM Focșani, o echipă care a operat câteva schimbări la nivelul lotului. S-a întărit prin aducerea a doi jucători buni, unul dintre ei a fost la Rapid în sezonul trecut și a arătat că dispune de calități. Ne dorim să câștigăm, să facem un meci bun, chiar dacă nu va fi deloc ușor, prin prisma faptului că am avut multe probleme medicale în cadrul lotului, în ultima perioadă. Sperăm ca până la ora jocului să-i recuperăm pe cât mai mulți dintre ei", a spus Florin Nini, antrenorul principal al gălăţenilor, înaintea meciului.

Alex Stanciu, șeful secției de baschet de la CSM Galați, l-a completat pe antrenorul gălățenilor: "Avem o serie importantă de meciuri, începând cu cel cu CSM Focșani, din care avem nevoie să câștigăm cel puțin trei pentru a avea șanse reale de calificare. Avem încredere că echipa va da totul pentru a reuși această calificare pe care ne-o dorim cu toții".

Încă două meciuri acasă până la final

CSM Galați are de jucat în total cinci meciuri în trei săptămâni, iar pe lângă jocul cu CSM Focșani, tot acasă va mai avea de întâlnit pe Laguna București (14 ianuarie) și pe CSO Voluntari (21 ianuarie), iar între aceste două se va deplasa la Oradea (18 ianuarie), pentru ca tot în deplasare să joace ultimul meci de campionat din sezonul regulat, la SCM Timișoara (29 ianuarie).

CSM Galați are șase victorii din 11 partide, la fel ca Voluntari și Constanța (un meci mai puțin disputat), cu una mai puțin decât Dinamo (un meci mai mult disputat) și cu una peste Steaua. Aceste cinci echipe, plus eventual Timișoara (cu 8 victorii) ar putea intra în calcul pentru calificarea în partea superioară.

Citit 645 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.