Oțelul, în pericol să piardă un titular

Oțelul, în pericol să piardă un titular
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

 

Dorinel Munteanu se află în fața unui moment în care are de înlocuit un jucător care a evoluat ca titular în prima parte de campionat, după ce acesta și-a exprimat intenția de a pleca de la gruparea gălățeană în această pauză de iarnă.

Reluarea pregătirilor pentru Oțelul a adus lucruri bune, dar și unele mai puțin bune. La capitolul părților bune se încadrează cei doi jucători anunțați deja oficial ca nou-veniți, Antonio Cruceru (de la Unirea Slobozia) și Octavian Ursu (CSC Șelimbăr), dar și anunțul că s-a ajuns la un acord cu fundașul Diego Zivulici (un croat în vârstă de 30 de ani, care sosește din campionatul Sloveniei - de la Tabor Sezana). De asemenea, în această perioadă este testat tânărul mijlocaș dreapta Cristian Constantin (18 ani), care provine din Germania.

Titular, pe picior de plecare

Partea cea mai neplăcută de la reunirea lotului este vestea că fundașul central Antonio Azinovici este pe cale să se despartă de Oțelul, la dorința expresă a acestuia. Azinovici (30 ani) a fost unul dintre jucătorii de bază ai lui Dorinel Munteanu în prima parte a sezonului din Liga a II-a, având unele dintre cele mai bune cifre statistice din întreg campionatul. Se pare că acesta a solicitat clubului rezilierea pe cale amiabilă, motivele fiind încă necunoscute. Mutarea oficială în această privință va fi făcută în această perioadă, iar locul său în echipă va fi luat de un alt croat, Zivulici, după cum am menționat.

29 de jucători la primul antrenament

Luni după-amiază a avut loc primul antrenament din 2023 pentru Oțelul, la care au luat parte 29 de jucători. A lipsit motivat Yabre, iar printre cei care au răspuns prezent la prima ședință de pregătire s-au numărat și cei trei cu care se încearcă rezilierea contractelor: Kip, Markovici și Berisha.

Iată lotul complet de 29 de jucători de la primul antrenament: Dur-Bozoancă, Pop, Paharnicu - portari; Rus, Farcaș, Ilieș, Sîrghi, Ghiocel, Azinovici, Panait, Nedelea - fundași; Neagu, Adăscăliței, Cisotti, Jardan, D. Cireș, Kip, Bordun, Markovici, Maxim, Mitoi, Nica, Gorovei, Ursu, Cruceru, Constantin - mijlocași; Cîrjan, Berisha și Râpan - atacanți.

Pentru Oțelul urmează un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei, după care va fi un al doilea cantonament, în Antalya (Turcia). Primul joc oficial este programat pe 25 februarie, în deplasare cu CSM Slatina - unul dintre cele trei meciuri rămase de disputat din sezonul regulat. Această pauză a prins-o pe Oțelul pe locul al treilea, cu 31 de puncte, la egalitate cu Poli Iași (locul 2) și cu șase lungimi avans față de locul 7 (primul aflat sub linia de play-off).

 

Citit 5213 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 06:07

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Duminică, 15 Ianuarie 2023 01:46
    5.13.141.***
    zivulici e jucator foarte bun! in cv-ul lui include echipe ca hnk rijeka! tabor sezana! slask wroclaw! viktoria plzen! deci trebuie sa fie bun de ceva! au mai venit de asemenea si ursu si cruceru! unul de la selimbar! celalalt de la unirea slobozia! pacat daca il pierde pe azinovici! e drept ca a j
    0
    0
  • postat de Mario
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 13:55
    89.137.136.***
    Dacă în primul meci...a părut un pic cam nesigur...încet, încet, Azinovici a devenit unul din cei mai buni dintre titulari echipei...iar plecarea lui e ciudată rău de tot...dar se pare că la mijloc ar fi vorba de niște bani...care le au fost promiși...și care nu s au mai dat...omul s a supărat și vr
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.