Echipele gălățene au de disputat meciuri importante acasă

Echipele gălățene au de disputat meciuri importante acasă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Weekendul acesta le oferă posibilitatea fanilor gălățeni să-și urmărească favoriții la capitole importante ale sezonului pentru trei echipe: CSM Arcada (volei), CSM Galați (baschet) și CSM Galați (hochei).

Derbi la volei, Arcada – Rapid

”Capul de afiș” al primei etape din returul Diviziei A1 de volei masculin este partida de la Galați, între CS Municipal Arcada și Rapid București (Sala Sporturilor ”Dunărea”, ora 17,00). Este vorba despre echipe bine clasate, gazdele (locul 3), bucureștenii (locul 5), iar meciul are cota lui de interes, mai ales după ce s-a întâmplat în tur, când Rapid s-a impus cu 3-1. Nu este vorba neapărat de o revanșă – cum nu le place gălățenilor să spună – ci, în primul rând, de cucerirea punctelor puse în joc. Jucătorii noștri sunt hotărâți să tranșeze disputa foarte clar, pentru că actuala poziție din clasament nu îi caracterizează, iar obiectivul lor este de a ajunge în frunte. Încet, încet, se va integra în joc și noua achiziție – sârbul Andrija Vilimanovici, un coordonator – ridicător recunoscut și lucrurile se vor derula conform așteptărilor. Întâlnirea va fi condusă de un cuplu de arbitri bucureșteni, Cristian Cristea / Mihai Coman.

Baschetul, în cuplaj cu voleiul

La Sala ”Dunărea”, de la ora 19,30, în continuarea meciului de volei, se joacă CSM Galați – Laguna București, în Liga Națională de baschet masculin. Gălățenii sunt condamnați să câștige în fața ultimei clasate pentru a rămâne în cursa de play-off, doar că Laguna a arătat semne importante de revenire, ca nivel de joc, în ultimele etape, având în palmares inclusiv un succes cu Dinamo. De la echipa gălățeană va absenta Ianis Păduraru, accidentat, iar David Stan se află în curs de recuperare.

Dublă cu Steaua la hochei

Weekendul sportului gălățean este completat cu dubla pe care echipa de hochei a Clubului Sportiv Municipal Galați o are de disputat, sâmbătă și duminică (ambele de la 18,30), cu Steaua București, la Patinoarul ”Dunărea”. Steaua, în acest sezon, este una din echipele de luat în seamă în campionat, fiind pe locul al doilea înaintea etapei de la Galați.

Citit 942 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.