„Vrem să câştigăm toate meciurile!”

„Vrem să câştigăm toate meciurile!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne-a declarat tânărul tehnician al FCM Dunărea Galaţi *

S-a încheiat şi vacanţa competiţională a fotbaliştilor din eşalonul al doilea, astăzi fiind programate primele partide din sezonul 2010 – 2011. Între competitoarele primei serii se află şi FCM Dunărea Galaţi, cu al cărei antrenor am purtat un scurt dialog în cursul zilei de ieri.

- Aşadar, Viorele, din nou la treabă.

- Gata cu vacanţa, acum trebuie să arătăm ce am acumulat în această vară. Am început pregătirile încă din primele zile ale lunii iulie. Am continuat cu un cantonament la Hărman, unde am realizat însemnate acumulări la capitolul fizic.

- Aţi avut o perioadă îndelungată pentru pregătiri.

- Într-adevăr. Dar o parte din timpul avut la dispoziţie l-am dedicat şi mai multor partide de verificare. În total am susţinut 9 asemenea meciuri, în care am marcat 17 goluri şi am primit 8. Unul dintre cele mai concludente rezultate este acel 5-1 cu Delta Tulcea – echipă de top şi colegă de eşalon. Cârjan s-a impus între marcatori – cu 5 realizări, secondat de Vali Munteanu – cu 4. Cristea a marcat două goluri, în timp ce Grosu, Enache, Cristescu, Posteucă, Pribac – au avut câte o realizare; la acestea se adaugă şi un autogol.

- Au fost adversari de diverse calibre.

Ne-am întâlnit cu echipe din eşalonul al treilea, dar şi din Liga a II-a. Ne-am confruntat şi cu două nou-promovate.

Un meci în care am fost solicitaţi a fost cel de la Panciu, din „Cupa României”, pe care l-am câştigat cu 5-4 (la 11 m), după 1-1 în timpul regulamentar.

- Care este obiectivul pentru acest sezon?

- Conducerea clubului ne-a fixat ca obiectiv locurile 1-8, dar staful tehnic şi băieţii vrem să câştigăm toate meciurile. Fără discuţie că nu va fi deloc uşor. Competiţia va fi foarte dificilă, în special prin concentrarea numărului echipelor la 16. Dificil va fi şi din punct de vedere financiar; noi beneficiem de o conducere care doreşte rezultate şi face totul pentru a ajuta echipa.

- Primul examen îl aveţi cu echipa lui Mişu Ciobanu – Gloria Buzău.

- Mâine la ora 11,00 (n.n. – astăzi) primim vizita celor de la Buzău, antrenaţi de un gălăţean. Cum întotdeauna primul meci este cel mai greu, vom face totul pentru a-l câştiga. Întotdeauna debutul contează pentru moral, pentru încrederea jucătorilor în forţele proprii. Ne-am studiat adversarul, l-am văzut la lucru în unele „amicale” şi ştim ce avem de făcut. Vom trata jocul cu cea mai mare seriozitate şi credem că ne vom adjudeca cele trei puncte.

- În privinţa lotului ce ne poţi spune?

- Avem un lot tânăr (media vârstei este de 22 de ani), lot cu care sperăm ca într-un an, doi să batem la porţile… promovării. Revenind la jocul de astăzi,avem posibilitatea de a trece pe foaia de arbitrat pe cei mai buni 18 jucători, evidenţiaţi în perioada precompetiţională.

- Avem câteva noutăţi, după câte ştiu. Să consemnăm numele jucătorilor şi a celor din staful tehnic.

- Lotul cuprinde trei jucători noi: Judeanu – de la Delta, Chelaru – fost la Politehnica Galaţi şi Daniel Florea – un fundaş experimentat, care vine de la Apoel Nicosia. Mai avem şi câţiva jucători de la echipa a doua a clubului nostru.

Iată lista completă: Mindileac, Posteucă, Vlasie – Agache, Căldăraru, Cristescu, Cristea, Marin, D. Popescu, Velescu, Bostan, Tudoran, Cojocaru, Cioinac, Petică, Pribac, St. Cucu, Vali Munteanu, State, Cârjan, Enache, Grosu şi Marius Neculai. Plus cei trei anunţaţi mai înainte.

Staful tehnic este cel cunoscut: subsemnatul, Eugen Baştină, Dorin Radu – preparator fizic, Gh. Cucu – antrenor cu portarii şi medicul Vili Tănase.

- Mulţumim, Viorele, şi mult succes în sezonul care debutează

în acest weekend.

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.