BASCHET. Florin Nini: „Ne bucurăm că am avut un parcurs extrem de bun”

BASCHET. Florin Nini: „Ne bucurăm că am avut un parcurs extrem de bun”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gruparea gălățeană de baschet masculin CSM Galaţi a fost surpriza campionatului până acum, cu nouă succese obținute în prima parte a sezonului, cu mult peste așteptările de la startul celei mai puternice ediții a Ligii Naționale.

Eșecul de la Timișoara, venit în ultima secundă de joc - după ce la faza anterioară nu s-a fluierat fault clar la o intervenție asupra lui Luka Mitrovici -, trebuie lăsat în urmă de echipa noastră, pentru că partea a doua a campionatului stă să înceapă.

Din păcate, gălățenii n-au reușit să concretizeze surpriza până la capăt, întrucât cele nouă victorii obținute, la fel ca Dinamo, Voluntari și Constanța - echipe cu bugete de câteva ori mai mari decât ale gălățenilor, n-au fost suficiente pentru calificarea în grupa principală.

Cu toate acestea, mediul baschetului românesc a apreciat evoluția surprinzătoare pe care au avut-o gălățenii. Antrenorul Florin Nini s-a declarat mulțumit de elevii săi pentru prima parte de campionat: "Vă dați seama că opinia este pozitivă. Ne bucurăm că am avut un parcurs extrem de bun. Într-un clasament general, în care așa ar fi fost normal să se joace în sistem de fiecare cu fiecare, suntem pe locul 6 din 18 echipe. Ținând cont de toate lucrurile, toate particularitățile, diferențele de buget, nu pot decât să felicit stafful și să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au comportat. Sigur că în continuare ne îndreptăm înspre o analiză asupra a ceea ce am greșit până acum și ce putem corecta. Din păcate, au existat și multe lucruri care n-au depins de noi, care ne-au îngreunat munca și activitatea.

De sâmbătă, start în faza a doua

Liga Națională intră în faza a doua, iar CSM Galați va avea de jucat cu cele patru echipe de la locul șase în jos din Conferința A, în sistem tur-retur. În această fază, trupa pregătită de Nini pornește cu bilanțul perfect înregistrat în prima parte contra echipelor din conferința sa, șase victorii și zero înfrângeri.

Primul meci din faza a doua este programat la Galați, sâmbătă, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor "Dunărea", în compania celor de la CSM Tg. Jiu. "Un meci dificil, pentru că echipa gorjeană a făcut modificări la nivelul lotului și pe banca tehnică, iar asta îi dă mai mult elan pentru partea a doua de campionat. Suntem singura echipă neînvinsă și tare ne-am dori să rămânem așa. Din păcate, avem și multe indisponibilități medicale. Așteptăm publicul să fie alături de noi pentru acest meci, pentru că avem nevoie de suporterii noștri", a spus Florin Nini.

După acest meci, va fi programată o etapă intermediară, miercuri, 8 februarie, iar apoi urmează o pauză în competițiile interne, până pe 4 martie, întrucât vor intra în joc echipele naționale.

Citit 785 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.