„Nocturna, gata în decembrie!”

„Nocturna, gata în decembrie!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mihai Istrate, reprezentantul clubului de Liga I în relaţiile cu Elba Timişoara, susţine că în maxim o săptămână va începe forarea pentru montarea stâlpilor de nocturnă * „Avem toate documentele, suntem în linie dreaptă”, afirmă oficialul gălăţean *

„Aprinde-o, Stane!”

Ruşinea de duminică seară, atunci când, din cauza semiîntunericului, mingea era dată în urmărire generală pe terenul de lângă Spitalul de Pediatrie, i-a făcut pe suporterii gălăţeni să se uite tot mai des spre Tribuna Oficială.

Scorul era încă 0-0, deci încordarea nu dispăruse, iar absenţa reflectoarelor punea, oarecum, paie pe foc. „Aprinde, Stane (n.r. – Marius Stan, directorul general al Oţelului), nocturna!”, strigau plătitorii de bilete, în timp ce în curtea arenei se aprinseseră deja becurile.

„Doamne, e jenant să ajungi să joci în beznă! Dar şi ăia de la Ligă nu ştiau că se întunecă la ora 8.00 seara?”, comentau microbiştii la final, ceva mai uşuraţi, după golul de trei puncte al lui Sergiu Costin.  

S-a dat şi autorizaţia de construcţie

Retorica Cetăţeanului Turmentat al lui Caragiale merge adaptată şi în cazul de faţă: „Vorba e, noi când vom avea nocturnă? Hâc!”

Ştiind că există un contract semnat în luna iulie de Combinatul ArcelorMittal Galaţi cu firma Elba Timişoara, l-am contactat pe Mihai Istrate, delegatul Oţelului pentru soluţionarea acestei probleme.

„Domnule, şi astăzi, încă de dimineaţă, stau pe mailuri şi telefoane cu oamenii de la Elba şi pot să spun că treaba merge fără nicio problemă. Normal, câtă vreme pe stadion nu se vede nimic în acest sens, se poate crede că nu se face treabă. Cert este că proiectul este gata şi avem şi autorizaţia de construcţie. Contractul e bătut în cuie şi în trei luni şi două săptămâni, nocturna va fi la locul ei”, a precizat Istrate. Care va să zică, în decembrie se va face lumină şi pe stadionul gălăţean. 

Până atunci se termină turul

Mulţi dintre suporterii dunăreni susţin că, până nu vor vedea măcar un stâlp ridicat, nu vor lua de bună faza cu contractul, proiectul şi autorizaţia de construcţie.

„Cei de la Elba vor veni poimâine la Galaţi, aşa au anunţat, şi vor angaja un sub-contractor local care să foreze, şi cred că în maxim o săptămână vor începe săpăturile. Ideea este că suntem în linie dreaptă”, a mai spus Mihai Istrate.

Până la jumătatea lunii decembrie, atunci când se preconizează oferirea la cheie a noii instalaţii de nocturnă mai sunt 106 zile. Cum turul campionatului, plus cele două etape din retur programate în toamna acestui an, se vor sfârşi pe data de 11 decembrie, prima partidă oficială pe lumină artificială se va desfăşura abia în primăvara anului viitor.

Citit 2013 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.