Oțelul, gata să încheie perioada de transferuri

Oțelul, gata să încheie perioada de transferuri
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a disputat primul meci amical din cantonamentul din Antalya, iar anunțul a doi noi jucători a venit la scurt timp după aceea, cu mici șanse de a mai fi şi alte modificări la nivelul lotului.

Perioada de transferuri pare încheiată la Oțelul, după ce au fost anunțați în mod oficial alți doi jucători. Singura pistă pe care ar mai putea insista gălățenii ar fi aducerea unui atacant, dar este puțin probabil să se mai concretizeze, mai ales că Dorinel Munteanu pare extrem de mulțumit de varianta cu tânărul Andreas Chirițoiu (transferat, de asemenea, în această pauză).

Cei doi jucători pe care i-a anunțat oficial Oțelul ca nou-veniți sunt Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă.

Ciobanu (28 ani) a jucat în tur pentru Gloria Buzău și poate fi folosit pe aproape orice post de atac, inclusiv vârf central, iar căutările pentru un alt jucător ar putea fi sistate prin oficializarea acestui transfer. Ciobanu are inclusiv experiența Ligii I la activ, cu prezențe în primul eșalon pentru Juventus București și Concordia Chiajna.

Scocîlcă (18 ani) a sosit sub formă de împrumut de la "U" Cluj, pentru a face concurență jucătorilor de bandă din categoria U19 (regulă impusă de FRF la meciurile din Liga a II-a).

La capitolul plecări, a fost confirmată trecerea lui Denis Cireș, sub formă de împrumut până la vară, la Unirea Braniștea (Liga a III-a). Pentru Markovici și Kip încă se caută soluții de reziliere, întrucât Dorinel Munteanu nu se va mai baza pe ei în partea a doua a sezonului.

Partidă încheiată la zero

După experiența neplăcută cu anularea primului amical din Antalya, cei de la Oțelul au debutat în meciurile de verificare cu Besa Doberdoll (liga a doua din Macedonia de Nord). A fost 0-0, la capătul unui meci în care antrenorul Dorinel Munteanu a rulat aproape tot lotul. De remarcat faptul că a fost folosit Alin Nica, a cărui recuperare se credea inițial că va dura mai mult.

Oțelul a început în formula: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Cistotti, Adăscăliței, Gorovei - Maxim, Cîrjan, Ursu. Pe parcurs au mai intrat: Pop, Farcaș, Panait, Zivulici, Panait, Neagu, Jardan, Mitoi, Ciobanu, Nica și Chirițoiu.

În următorul meci în cantonamentul din Antalya, Oțelul va juca împotriva echipei FK Olympic  Tashkent (prima ligă din Uzbekistan). Meciul va avea loc luni, 6 februarie, de la ora 15:30 (ora României).

Delegația gălățeană se va întoarce în țară pe 10 februarie, urmând ca până la reluarea sezonului competițional, programată pe 25 ale lunii (deplasare la CSM Slatina), să mai fie stabilită cel puțin încă o partidă amicală.

* Și echipele gălățene din Liga a III-a au susținut meciuri de verificare. Sporting Liești - Victoria Gugești 3-2 (2-0) și Unirea Braniștea - Dacia Unirea Brăila 4-0. Detalii în ziarul nostru de mâine.

Citit 3804 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 15:46

1 comentariu

  • postat de Mario
    Luni, 06 Februarie 2023 11:59
    89.137.136.***
    Din păcate...jocul a fost slăbuț...ocazii de poartă...f puține...având în vedere că este primul joc de verificare...este o scuză...vedem ce va fi în al 2...dacă se vor prezenta la fel....nu e bine...mai ales că cei de la Chaijna au jucat înainte cu ei...și I au bătut cu 2-0...scorul putea fi chiar m
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.