HOCHEI. Gălățenii, șanse mărite pentru un loc în play-off

HOCHEI. Gălățenii, șanse mărite pentru un loc în play-off
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După o serie de rezultate oscilante în startul sezonului, echipa gălățeană de hochei participantă în Campionatul Național de seniori pare că și-a găsit cadența și speră să prindă un loc de play-off.

Hocheiul gălățean a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, iar amatorii acestui sport din oraş au din nou speranțe că echipa noastră va reuși să redevină una dintre cele relevante ale campionatului intern. Aceste speranțe au fost amplificate de două succese obținute pe teren propriu, marți și miercuri, în compania celor de la ACSH Gheorgheni, una dintre pretendentele la titlu. Ce-i drept, oaspeții au sosit la Galați fără o parte dintre jucătorii de bază.

Una peste alta, au fost două frumoase victorii pentru gălățeni, la scorurile de 9-5 și 7-3, fără mari dubii în privința câștigătoarei.

În primul meci, marcatorii gălățenilor au fost: Hildebrand (3), Sursov (2), Nazarov, Baskov, Cernyuk, Șabanov, cu scorurile pe reprize 4-1, 3-2, 2-2 și 9-5 la final.

În cel de-al doilea, harghitenii au început mai tare și au condus cu 1-0 și 2-1, dar reglajul s-a făcut pe parcurs în favoarea echipei gălățene, prin reușitele semnate de: Lymansky (2), Neznamov, Baskov, Sursov, Cernyuk și Berdilă.

Calcule pentru finalul sezonului regulat

În această ediție de campionat, formatul s-a schimbat față de precedenții ani, astfel că primele trei echipe se califică direct în play-off, în timp ce echipele de pe locurile 4-7 vor juca între ele, în sistem eliminatoriu, pentru cel de-al patrulea loc din faza finală.

Ca urmare a acestor două succese de marți și miercuri, de la Patinoarul "Dunărea", gălățenii au ajuns pe locul al treilea, dar cu două meciuri mai mult disputate față de ACSH Gheorgheni și cu trei față de SC Miercurea Ciuc, echipe ce pot veni din spate pe final de sezon. Ca număr de puncte, CSM Galați are 50, la fel ca echipa de pe locul al patrulea (ACSH Gheorgheni) și cu două mai puține decât Steaua (locul al doilea). CSM Corona Brașov este pe primul loc, cu 58 de puncte.

CSM Galați mai are de disputat doar două partide, ambele la Patinoarul "Dunărea", cu CSM Corona Brașov, în care ar putea profita, de asemenea, de o eventuală menajare a unora dintre cei mai importanți jucători ai oaspeţilor. Acest lucru le-ar ușura misiunea gălăţenilor de a obţine încă două victorii. ACSH Gheorgheni mai are de jucat cu Sportul și cu Steaua, iar echipa din Miercurea Ciuc mai are ca adversare Sapientia și Steaua.

Șansele gălățenilor de a rămâne pe podium la finalul sezonului regulat sunt condiţionate de câștigarea ambelor meciuri cu CSM Corona Brașov, dar şi de rezultate favorabile indirecte: fie Gheorgheniul să piardă cele două meciuri cu Steaua, fie ca Steaua să nu scoată mai mult de trei puncte din duelurile cu echipele din Gheorgheni și Miercurea Ciuc.

De asemenea, e important și locul de la turneul de baraj pentru accederea în play-off, în eventualitatea în care gălățenii n-ar prinde Top 3. Dacă vor încheia sezonul pe 4, vor avea de trecut mai întâi de Sapientia U23, o misiune mult mai ușoară decât cu Fenestela, adversarul în cazul în care gălățenii ar pica pe 5 la finalul sezonului regulat.

Citit 2370 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2023 18:32

2 comentarii

  • postat de ss
    Vineri, 10 Februarie 2023 10:41
    5.13.148.***
    Pe langa calculul calificarii in play-off care e fantezist nu e corect nici calculul pt partea a 2-a care asigura ultimul loc in play-off unde sistemul e de grupa fiecare cu fiecare dintre echipele de pe locurile 4-7, nicidecum de meciuri eliminatorii.
    0
    0
  • postat de rodax
    Vineri, 10 Februarie 2023 09:15
    193.231.148.***
    rivala directă pentru locul 3 a Dunării e Steaua.Gheorghieni și Brașov vor ocupa primele 2 locuri.din păcate cu Steaua am luat puncte foarte puține,4.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.