FUTSAL. Gălățenii, asalt pentru încă un trofeu

FUTSAL. Gălățenii, asalt pentru încă un trofeu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

United Galaţi este echipa care deține toate trofeele din România și dorește să-și păstreze supremația în "Cupa României". Următorul obstacol este FK Odorheiu Secuiesc, o contracandidată la succesele în futsalul românesc.

Formaţia United Galați a revenit pe primul loc în Liga 1 de futsal, după succesul din campionat cu Autobergamo Deva, iar acum are toată atenția ațintită către "Cupa României". Trupa pregătită de Florin Ignat are de jucat în ”sferturi”, cu miza calificării în turneul final al competiției. Adversară îi va fi FK Odorheiu Secuiesc, o echipă de top din futsalul românesc. Partida eliminatorie va avea loc marți, 21 februarie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor "Dunărea".

United este deținătoarea "Cupei României", după ce în sezonul precedent s-a impus la capătul unui "Final Four" desfășurat la Galați. Campionii României au tranșat o finală de vis cu Autobergamo Deva, iar până atunci au avut de trecut chiar de adversarul din ”sferturile” actualei ediții - FK Odorheiu Secuiesc.

În acest meci, în caz de egalitate la finalul celor 40 de minute, vor urma prelungiri (două reprize a câte cinci minute fiecare). Dacă egalitatea se va menține, se vor executa lovituri de departajare.

"Ne dorim să cucerim toate trofeele din competițiile interne. Muncim pentru acest lucru și suntem pregătiți să dăm totul pe teren. Când jucăm acasă, cred că avem un avantaj, pentru că publicul gălățean a dovedit de foarte multe ori că ne sprijină și ne este alături. Iar acest atu se simte și pe teren", a spus Florin Ignat, antrenor-jucător la United.

Istoric favorabil gălățenilor

La ultima vizită a echipei din Odorheiu Secuiesc la Galați, la un meci de campionat, a fost un succes mai mult decât categoric, scor 7-2, la începutul acestei luni. Dar, totodată, FK Odorheiu Secuiesc a arătat că poate fi un adversar periculos, cu un 0-0 scos la Galați, în Sala Sporturilor "Dunărea", tot în campionat, la finalul lui 2022. Tot anul trecut, au mai fost două meciuri United - FK Odorheiu Secuiesc la Galați, tranșate de campioni cu 6-2 și 9-2.

Avans și în campionat

United este favorită să câștige "Cupa României", chiar dacă are un adversar dificil în faza sferturilor de finală.

Dar nu doar în Cupă este văzută bine United, ci și în campionat, acolo unde ocupă prima poziție, cu 35 de puncte după 14 etape. Gălățenii sunt urmați în clasament de Autobergamo Deva (31 puncte, 15 meciuri), FK Odorheiu Secuiesc (30 puncte, 14 meciuri) şi Timișoara (30 puncte, 15 meciuri). Până la încheierea sezonului regulat, gălățenii mai au de disputat patru partide, în perioada 12 martie - 2 aprilie.

Citit 1103 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2023 07:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.