Concurența de la Oțelul, mai mare ca niciodată

Concurența de la Oțelul, mai mare ca niciodată
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a reușit să-și clădească un lot echilibrat valoric și numeric, în așa fel încât antrenorul este nevoit la fiecare meci să lase în afara lotului câțiva jucători importanți.

Oțelul s-a calificat deja în play-off, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, iar acum își face calcule privind avansul pe care îl va avea față de urmăritoarele sale. Șansele ca echipa roș-alb-albastră să promoveze se măresc din ce în ce mai mult şi dacă privim cum arată lotul echipei. Există concurență pe posturi, iar unii jucători nu prind nici lotul.

"Sunt jucători care nu prind lotul la un meci, dar asta nu înseamnă că nu sunt importanți sau că nu mă bazez pe ei. E posibil să nu prindă lotul și apoi să fie titular în etapa care vine. La mine nu există titulari și rezerve, antrenez și tratez toți jucătorii la același nivel", a spus Dorinel Munteanu.

Dur-Bozoancă, liderul portarilor

Portarul numărul 1 la Oțelul este Cosmin Dur-Bozoancă, momentan accidentat în timpul meciului cu CSM Slatina. Coco, așa cum este numit de colegii săi, va reveni cel mai probabil la jocurile din play-off. Rezerva sa este Rareș Pop, cel care s-a achitat bine de sarcini de fiecare dată când s-a apelat la el. Al treilea portar din lot este gălățeanul junior Darius Paharnicu.

Ghiocel, revenit în centrul defensivei

Dorinel Munteanu foloseşte în linia defensivă patru jucători. Fundașul lateral dreapta îndeplinește și regula de jucător U21, prin Rus și Farcaș. Primul e mai disciplinat tactic și pare să-i fie mai pe plac lui Munteanu, dar și Farcaș a fost folosit pe finalul sezonului trecut și oricând poate juca din startul unui meci. Pe partea lateral stânga, Nedelea și Panait sunt cele două opțiuni, ambii fiind genul de jucători care nu ies în evidenţă, dar care își fac treaba.

În centrul defensivei, alături de incontestabilul Yabre, a revenit căpitanul Costin Ghiocel, cu două evoluții foarte bune în cele două meciuri din acest an, în care Oțelul nici n-a primit gol. Ca soluții de rezervă ar fi Sîrghi la Yabre, iar Zivulici (mijlocaș la bază) la Ghiocel. O altă soluție de avarie pentru centrul defensivei ar fi Adăscăliței, de asemenea mijlocaș la origine.

Concurență mare la mijloc

Jardan, Neagu şi Cisotti sunt jucători cu care Oțelul a promovat în Liga a II-a și pe care Dorinel i-a trimis în teren și la ultimul meci. Cu toții au arătat că sunt de nivel bun, iar concurența pe posturile lor este fantastică. Zivulici a arătat ca un jucător de nivel de Superligă până acum și are un CV impresionant, iar pe acest post mai pot juca Cruceru (un transfer ce pare mai mult decât interesant, din ce s-a văzut până acum), Adăscăliței (obișnuit cu mediul de la Oțelul), juniorul Denis Bordun ori Răzvan Gorovei, care a mai fost folosit de Dorinel pe acest post când Oțelul își propunea un joc mai ofensiv.

Linia de atac, mai bună ca niciodată

Concurența din atac este la un nivel mai ridicat ca niciodată, în special pe postul de atacant central, acolo unde George Cîrjan (golgheterul echipei) a dus greul în ultimii ani. De această dată, pe postul său mai sunt alte trei opțiuni: mult-experimentatul Fatai (care a și marcat cu FK Miercurea Ciuc), bulgarul Dimitrov și juniorul Chirițoiu (un prospect talentat, împrumutat de la FCSB). Pe partea dreaptă a atacului, locul este rezervat juniorilor Under 19, unde Mitoi și Maxim sunt rotiți etapă de etapă. Tot acolo a fost adus și Socîlcă în această iarnă. Pe partea stângă sunt din nou trei opțiuni foarte bune, cu Nica, Gorovei și Ursu. Pe orice poziție din față poate să joace și Cristian Ciobanu, fotbalist cu experiență în Liga a II-a.

Citit 4070 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 00:45

2 comentarii

  • postat de Ionel
    Joi, 09 Martie 2023 12:28
    109.166.133.***
    Rus este mai disciplinat tactic?stii macar de cate ori am ramas descoperiti pe partea lui?
    0
    0
  • postat de Relache
    Marți, 07 Martie 2023 08:22
    194.105.20.***
    Echipa va " muri", fara bani nu ai cum sa rezisiti, iar jucatorii astia au salarii care nu sunt mici. E cam pa pa...le mai dau 2 luni. In Galati nu este interes pentru fotbal.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.