Oțelul își așteaptă adversarele din play-off

Oțelul își așteaptă adversarele din play-off
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are de așteptat să treacă ultima etapă pentru a avea componența exactă a play-offului, fază din care va face parte, cu siguranță, alături de Steaua CSA și Poli Iași - celelalte două calificate sigur.

Lupta din Liga a II-a pentru calificarea în play-off și, implicit, pentru promovare e mai pasionantă decât în prima ligă, cu șase echipe care își fac calcule pentru ultima etapă a campionatului regulat, în ideea de a urca în partea superioară. Înaintea ultimei etape, ce se va disputa în integralitate duminică, de la ora 13,00, clasamentul se prezintă astfel: 1. Steaua CSA 37 puncte, 2. Poli Iași 37 p, 3. Oțelul 35 p, 4. Unirea Dej 31 p, 5. Unirea Slobozia 30 p, 6. Dinamo 30 p, 7. Gloria Buzău 30 p, 8. Concordia Chiajna 29 p, 9. FC Brașov 27 p, 10. FK Miercurea Ciuc 26 p, 11. CSM Slatina 26 p, 12. CSC Dumbrăvița 23 p, 13. Viitorul Tg. Jiu 22 p, 14. CSC Șelimbăr 21 p, 15. Metaloglobus 18 p, 16. Progresul Spartac 17 p, 17. Ripensia 16 p, 18. Minaur Baia Mare 15 p, 19. Poli Timișoara 12 p, 20. Unirea Constanța 12 puncte.

Programul ultimei etape se prezintă astfel: Unirea Slobozia - FC Brașov, Minaur Baia Mare - Gloria Buzău, Ripensia Timișoara - Steaua, Metaloglobus - Concordia Chiajna, CSM Slatina - Unirea Dej, FK Miercurea Ciuc - Viitorul Tg. Jiu, CSC Dumbrăvița - Oțelul, Poli Iași - Progresul Spartac, Dinamo - Poli Timișoara, Unirea Constanța - CSC Șelimbăr.

Șase echipe luptă pentru trei locuri rămase în turneul play-off

Astfel, cu o singură etapă rămasă de disputat, sunt trei locuri deschise pentru play-off, pentru care luptă nu mai puțin de șase echipe. Unirea Dej, Unirea Slobozia și Gloria Buzău sunt la mâna lor, în ideea în care trebuie să-și câștige meciurile din ultima etapă pentru a fi sigure de calificarea în play-off. Dinamo și Concordia Chiajna, în această ordine, stau la pândă pentru pași greșiți făcuți de oricare dintre cele trei menționate. Iar FC Brașov are nevoie de un cumul major de factori pentru a reuși să se califice, dar joacă un rol important în ultima etapă, prin prisma deplasării la Slobozia.

Ca anvergură și potențial în perspectiva luptei la promovare, pentru Oțelul ar fi cel mai bine ca în play-off să urce Unirea Slobozia și Unirea Dej, întrucât niciuna nu are ca obiectiv declarat promovarea. În plus, niciuna nu are nici lot de valoarea celor de la Concordia Chiajna, de exemplu, care au aruncat cu bani în echipă în pauza de iarnă, ori sprijin de toate felurile de care ar putea beneficia Dinamo, prin prisma istoricului și a numărului mare de fani.

În sezonul precedent de play-off, în prima rundă din această fază s-a jucat după următorul program: 1 cu 2, 3 cu 6 și 5 cu 4. Dacă s-ar păstra clasamentul actual, atunci în prima etapă de play-off s-ar juca meciurile: Steaua - Poli Iași, Oțelul - Unirea Slobozia și Gloria Buzău - Unirea Dej.

Citit 2989 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2023 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.