Programul complet în play-off pentru Oțelul

Programul complet în play-off pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul și-a aflat tabloul competițional pentru partea a doua din campionatul Ligii a II-a, în care luptă pentru promovarea în Superligă.

Prima parte a sezonului a trecut cu brio pentru gălățeni, care au reușit să se califice în faza de play-off - ceea ce a constituit primul obiectiv al Oțelului pentru actualul sezon în Liga a II-a. În partea a doua de campionat, în faza de play-off, se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, între primele șase echipe.

Conform tragerii la sorți de luni, respectând Tabelul Berger, Oțelul a primit numărul 1 drept corespondent pentru program și va juca astfel în turul de play-off: Oțelul - Poli Iași, Oțelul - Steaua CSA, Dinamo - Oțelul, Oțelul - Gloria Buzău și Unirea Dej - Oțelul. Partea bună a acestui program, care s-ar putea dovedi cu două tăișuri în caz de rezultate nefaste, ar fi că cele mai grele trei meciuri le joacă acasă, cu Iași, Steaua și Buzău. Poli Iași și Steaua sunt primele două clasate, echipele cele mai constante din campionat, iar cu Gloria Buzău a suferit un eșec pe teren propriu în "Cupa României", în actualul sezon. O altă parte bună a actualului program ar fi faptul că gălățenii încheie faza de play-off cu meci pe teren propriu, chiar împotriva echipei cotate cu cele mai mici șanse la promovare, Unirea Dej. Ar putea constitui un as în mânecă, în ideea în care ar putea să aibă parte de trei puncte mai ușor de obținut în ultima rundă, când, conform calculelor hârtiei, Unirea Dej n-ar mai avea de ce să tragă.

Faza de play-off începe chiar în acest weekend, când se va juca Oțelul - Poli Iași, doar că ziua și ora precise vor fi stabilite în cursul acestei săptămâni de către deținătorii de drepturi TV. Cele două echipe s-au întâlnit și în sezonul regulat la Galați, tot în prima etapă, când a fost 0-0.

Iată programul complet al primei runde: Oțelul - Poli Iași, Steaua - Unirea Dej și Dinamo - Gloria Buzău. Celelalte meciuri ale etapelor 2-5, în afară de cele ale Oțelului (trecute mai sus), sunt: Poli Iași - Gloria Buzău, Unirea Dej - Dinamo (etapa a II-a), Steaua - Poli Iași, Gloria Buzău - Unirea Dej (etapa a III-a), Poli Iași - Unirea Dej, Steaua - Dinamo (etapa a IV-a) și Dinamo - Poli Iași, Gloria Buzău - Steaua (etapa a V-a). Apoi se vor disputa meciurile retur pentru următoarele cinci etape.

Avans de patru puncte pentru Oțelul

Faza de play-off pornește cu pozițiile și punctele din clasament intacte de la capătul sezonului regulat, acolo unde Oțelul a încheiat pe locul 3, cu 36 puncte, urmată de Unirea Dej (32 puncte), Gloria Buzău și Dinamo (cu câte 31 puncte). În fața gălățenilor se situează pe primele două locuri, ambele cu câte 40 de puncte, Steaua CSA și Poli Iași. Cum clubul bucureștean al Armatei nu are drept de promovare, Oțelul se află în clipa de față pe poziție de promovare directă, iar locurile 4 și 5 devin cele disponibile pentru baraj cu locurile 13 și 14 din Superliga.

Citit 2557 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2023 07:31

1 comentariu

  • postat de Gicu matriteru
    Miercuri, 15 Martie 2023 19:34
    86.124.201.***
    nu publici comentariile firfizonule...go home !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.