FOTBAL. Pepinieră gălățeană pentru echipele de seniori

FOTBAL. Pepinieră gălățeană pentru echipele de seniori
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În tot procesul de ascensiune al echipei de seniori de la Oțelul, care a promovat din Liga a III-a și luptă cu șanse reale pentru accesul în Superligă, există și o echipă de juniori mari din Galați care încearcă să ridice nivelul și să propună câteva nume pentru viitor.

Fotbalul juvenil gălățean a avut mult de suferit în ultimii ani, odată cu dispariția FC Oțelul, iar de ceva timp a început să ofere noi perspective. Asta și prin munca mai multor cluburi private, care au umplut golul lăsat liber de dispariția Oțelului, în urmă cu opt ani. O nouă generație cu realizări frumoase pare să se creeze la CSM Galați, la categoria Under 17, unde există șanse mari pentru calificarea la turneul final.

CSM Galați ocupă locul al doilea în clasamentul la zi, cu 31 de puncte, golaveraj 8-4 (doar pentru meciurile din play-off). Are un avans de șapte puncte față de formația de pe locul 3, AS Fotbal Club Buzău. Prin clasarea pe locul al doilea, gălăţenii ar reuși să se califice la turneul final național.

În faza de play-off, până acum, gălățenii au reușit să câștige trei din cele patru jocuri. Iată rezultatele în ordinea desfășurării lor: 3-1 cu LPS Bacău, 0-2 la CSM Focșani, 3-1 cu AS Fotbal Club Buzău şi 2-0 cu LPS Focșani.

Echipa este pregătită de Eugen Baștină, fost fotbalist la Oțelul la începutul anilor 2000.

"Avem jucători foarte buni în această echipă U17. Vasile, Toderiță, Coranga, Nechifor, Ochiana, Dogaru sunt doar câțiva dintre cei care cred că vor face o carieră frumoasă și la seniori. Parcursul din acest sezon ne oferă speranțe în calificarea la turneul final, de pe a doua poziție. Acești jucători născuți în 2006 și 2007 ar merita realizarea unei astfel de performanțe", a spus Baștină.

Următorul meci se va juca în weekend, sâmbătă, ora 14:00, CSM Galați - ACS FC Bacău (liderul seriei, cu 42 de puncte).

19 jucători aduși de la cluburile private

CSM Galați este un club de drept public, finanțat exclusiv de la bugetul local, iar în cadrul echipei de U17 au fost integrați 19 jucători de la cluburile private, după cum urmează: 7 de la ACS Luceafărul, 4 de la ACS Junior, 4 de la ACS Fortuna și 4 de la ACS Portul. Restul au fost selecționați direct de CSM Galați, fără să fi fost legitimați în trecut, conform tabelului oficial de la clubul gălățean.

Lotul este format din: David Andrei Ochiană, Sebastian Dogaru, Emil Mihai Ivașcu (potari) - Sebastian Lucuță, Elias Marin, Aurel Gropineanu, Cristian Dima, Andrei Stoilescu, Andrei Nistor, Alin Sebastian Ganea, Alessandro Dumitru, Cosmin Vasile, Răzvan Budescu, Rafael Coranga, Denis Anghel, David Nechifor, Belgianu Elvis Stănescu, Radu Postelnicu, Daniel Năstase, Mihai Mezey, Denis Toderiță, Claudiu Bahrim, Andrei Munteanu, Ionuț Vasluianu, Matei Istrate, Rareș Cenușă (antrenor: Eugen Baștină).

Astfel, de aici am putea regăsi în echipele gălățene, și nu numai, viitori fotbaliști care să evolueze la nivel de seniori peste câțiva ani.

Citit 2603 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 11:07

1 comentariu

  • postat de Profesor de sport
    Joi, 16 Martie 2023 06:50
    86.124.200.***
    Jucători născuti în 2016 și 2017 ? Oauu, jucători de 6 respectiv 7 ani joacă la echipa U 17 ? Viitorul sună bine....:))
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.