United a pierdut „Cupa României”

United a pierdut „Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Turneul final al "Cupei României" n-a fost unul de bun augur pentru formația gălățeană de futsal United, care n-a reușit să își păstreze titlul câştigat în sezonul trecut.

United a pornit cu gânduri mari la turneul final de la Deva, unde a jucat în semifinale cu Remetea (Liga a II-a), echipă de care a dispus lejer, cu scorul de 7-1. În finală, însă, adversarul a fost de un cu totul alt calibru, Autobergamo Deva, mai ales că turneul final s-a disputat chiar la Deva. Cele două echipe s-au întâlnit și în finala "Cupei României" disputate la Galați în urmă cu un an, când United a avut câștig de cauză după o revenire spectaculoasă, de la o diferență de trei goluri.

Finala de marți seară a debutat cu susținerea puternică a tribunelor pentru favoriți, iar veteranul Matei a dus scorul la 2-0 pentru Autobergamo. Dudău, de la United, a fost omul primei reprize pentru gălățeni, punctând și el de două ori, doar că trupa din Deva a mai înscris și ea o dată. Egalarea a venit după pauză, prin Pele, după care Autobergamo s-a desprins la 6-3. Stilul echipei lui Ignat, de a nu ceda indiferent de circumstanțe, a fost scos la iveală încă o dată, iar gălățenii au încercat să revină în joc pe final, cu două goluri semnate de Cireș și Araujo. Ultimele opt secunde au fost de mare presiune la poarta adversă, dar fără efecte pe tabelă: Autobergamo Deva - United Galați 6-5, iar "Cupa României" merge în acest an la principala rivală a gălățenilor.

Lotul lui United pentru turneul final: Toniță, Cârdei - Ignat, Araujo, Pele, Boșneagă, Krstici, Burdujel, Arhire, Dudău, Cireș, Crăciun, Crișan și Oană. Antrenor principal: Florin Ignat, antrenor secund: Viorel Cojoc, antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă, președinte: Cristi Ștefu.

Miza pentru campionat

Pentru United, în acest final de sezon, miza principală a rămas obţinerea titlului de campioană a României. Misiunea nu va fi deloc facilă, pentru că tot cu Autobergamo Deva va avea de tras pentru câștigarea trofeului. Cel mai probabil, în semifinale vor mai apărea echipele din Timișoara și Odorheiu Secuiesc.

În clasamentul la zi, când mai sunt de disputat trei etape, United se află pe primul loc, cu 36 puncte din 15 meciuri, cu patru lungimi peste Autobergamo (locul 2) și cu cinci peste Timișoara și Odorheiu Secuiesc (locurile 3 și 4). Deva și Timișoara au câte un meci mai mult disputat. La încheierea turului suplimentar, primele două clasate se vor califica direct în semifinalele Ligii I, în timp ce locurile 3 și 4 vor juca împotriva echipelor de pe 5 și 6 pentru celelalte două locuri în careul de ași.

Următorul meci pentru United este programat sâmbătă, 25 martie, tot la Deva, cu ACS West, de la ora 18:30. Apoi, gălățenii vor mai avea de jucat alte două partide până la stabilirea ierarhiei finale, cu Buzău și Cluj.

Citit 861 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.