Cazul Steaua CSA s-a dezumflat rapid

Cazul Steaua CSA s-a dezumflat rapid
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Echipa bucureșteană Steaua spera să obțină dreptul de a accede în Superligă la finalul sezonului, dar de la lansarea știrii că se ”lucrează” la o modificare a Legii sportului, care să-i permită acest lucru și până astăzi, subiectul a devenit din ce în ce mai ambiguu.

Formaţia Oțelul Galaţi a început să aibă deodată emoții pentru promovare, prin prisma faptului că Steaua CSA a început să creadă în șansele sale de promovare, ca urmare a unor modificări la Legea sportului. Cu toate acestea, optimismul steliștilor a dispărut pe zi ce trece, iar șansele ca acest fapt să se împlinească se apropie tot mai mult de zero.

În primul rând, termenul-limită pentru ca întreg procesul de modificare a legii să fie finalizat se întinde până pe 20 mai, ceea ce înseamnă prea puțin timp logistic pentru a fi realizat. Ar trebui ca legea să fie adoptată, promulgată și publicată în Monitorul Oficial. Ceea ce pare mult prea puțin probabil în clipa de față și inclusiv susținătorii săi par să fi făcut un pas în spate.

Totul a pornit de la faptul că Steaua CSA a pornit sezonul fără drept de promovare, fiind club departamental, susținut, în principal, din fonduri publice, ceea ce contravine cu legile sportului profesionist. Pe 11 aprilie, Vasile Dîncu a înregistrat un proiect de lege la Senat, cu solicitarea de a fi adoptat în regim de urgență. Între timp, în spațiul public au apărut declarații din partea oficialilor clubului bucureștean, care s-au declarat și ei sceptici că s-ar putea pune în aplicare din acest sezon, astfel că acel proiect de lege (dacă va trece de toate etapele necesare) ar putea să o ajute pe Steaua CSA tocmai din sezonul următor.

Dorinel Munteanu n-a crezut din prima

Informația referitoare la cazul Steaua CSA a apărut fix în ziua meciului Oțelul - Gloria Buzău, câștigat la acea vreme de gălățeni cu 1-0, în a patra etapă din play-off. La capătul partidei, Dorinel Munteanu a fost întrebat despre posibilitatea ca legea să fie promulgată și Steaua să obţină drept de promovare, iar antrenorul gălățenilor s-a declarat sceptic în privința acestei posibilități.

"Eu și toți gălățenii nu suntem naivi să credem acest lucru, nu poți să schimbi regula în timpul jocului. Indiferent dacă se schimbă sau nu se schimbă regulamentul, dar eu cred că nu se schimbă... în ultimele etape să schimbi o lege a sportului este aberant! Chiar dacă se schimbă, ne concentrăm la fiecare joc, să adunăm punctele necesare pentru a fi în primele patru, cu sau fără această lege", a spus Dorinel Munteanu la acea vreme.

Diferenţa în clipa de față între Steaua CSA și Oțelul este de plus două puncte pentru formația bucureșteană, la capătul turului din faza de play-off. Meciul Steaua CSA - Oțelul a fost programat în etapa a șaptea din play-off pentru duminică, 7 mai, de la ora 14:30, pe Stadionul "Steaua". Până atunci, gălățenii au de jucat marți, 2 mai, de la ora 17:30, meciul din deplasare cu Poli Iași.

Altfel, trebuie menționat faptul că marți, 25 aprilie, este programat ultimul meci al etapei a cincea din play-off, Dinamo - Poli Iași (ora 20:00).

Citit 2794 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 07:47

1 comentariu

  • postat de Iulia
    Marți, 25 Aprilie 2023 10:53
    5.13.196.***
    CSA Steaua ar trebui să se lupte s-o țină pe Dinamo în liga 2...ca să aibă și-n sezonul următor de liga 2 cu ce echipe "tari"/"cu notorietate"/"cu spectatori"/"cu vizibilitate/expunere mediatică" a se duela...nu cu anonimi... dacă CSA tot nu are cum să promoveze sezonul acesta.

    Toată lumea știe r
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.