Se cunosc toate echipele participante în Superligă

Se cunosc toate echipele participante în Superligă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Săptămâna recent încheiată a adus la lumină situația de final pentru sezonul din Superligă. Mai întâi, s-a decis ultima participantă în cupele europene, după meciul de baraj dintre CFR Cluj (locul 3 în play-off) și FCU Craiova 1948 (câștigătoarea din play-out). A fost 1-0 pentru clujeni, care vor merge în preliminariile Conference League.

Socotelile au fost importante și pentru stabilirea configurației următoarei ediții de campionat. După promovatele Poli Iași și Oțelul Galați, care le înlocuiesc pe retrogradatele Chindia Târgoviște și CS Mioveni, mai erau două locuri nedecise - disputate la baraj între locurile 15 și 16 din Superligă, respectiv, 3 și 4 din Liga a II-a.

UTA a reușit să-și păstreze locul de Superligă după ce a spulberat-o în retur pe Gloria Buzău (venită din Liga a II-a), scor 5-1. Chiar dacă în tur, la Buzău, a fost doar 0-0, arădenii și-au arătat din plin superioritatea în retur.

Suspans neașteptat pentru returul dintre FC Argeș și Dinamo. La București, echipa din al doilea eșalon reușise să o spulbere pe cea a lui Vintilă, cu 6-1. Dar returul disputat la Mioveni a adus două goluri rapide pentru FC Argeș, ce-i dădeau speranțe că și-ar putea păstra locul de Superligă. Dinamo a punctat pentru 1-2, iar suspansul a revenit la startul reprizei secunde, când s-a făcut 4-1. Eliminarea lui Calcan de la gazde și golul de 4-2 reușit de Roșu au confirmat că Dinamo revine în Superligă, așa cum a și retrogradat anul trecut, pe calea barajului.

Citit 936 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2023 11:21

2 comentarii

  • postat de Mario
    Marți, 06 Iunie 2023 21:59
    89.137.136.***
    Ptr a acoperi niște posturi deficitare...ar putea fi aduși de la steaua...sabau fundaș central...corbu fundaș lateral...bodisteanu mijlocaș...kayondo atacant...stoian...portarul de la buzau...deocamdată n a ajuns...mai sunt și acolo ceva jucători buni...care au plecat...și la dej...la fel...să vedem
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 06 Iunie 2023 16:02
    89.137.136.***
    La reunirea lotului...care a avut loc în prezența galeriei...singura noutate...f bună de altfel..a fost Alexandru Pop...dar se pare că se mai dorește aducerea a 6 sau 7 jucători noi...până sâmbătă...și se pare că de la steaua se pot aduce vreo 2 sau 3 jucători buni...au plecat 16 în total...de la Bu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.