Turneu de baschet de Zilele Galațiului

Turneu de baschet de Zilele Galațiului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Orașul nostru serbează și prin acțiuni sportive marcarea celebrării urbei pentru perioada de vară, cu o competiție de baschet destinată copiilor

Pe lângă ”meniul” plin de concerte, focuri de artificii și toate celelalte ingrediente obișnuite pentru celebrarea zilelor orașului, iată că în zilele de sâmbătă și duminică, 10 – 11 iunie, și-a făcut loc și un turneu de baschet pentru copii, organizat de către Clubul Sportiv Municipal Galați. Competiția este destinată pentru două categorii de vârstă, Under 10 (babybaschet) și Under 12 (minibaschet), în vederea pregătirii sportivilor pentru Campionatele Naționale ce vor urma la Costinești.

Pentru partea de babybaschet vor participa următoarele echipe: LPS Galați, LPS Focșani, Templiers Galați cu două echipe), Cuza Brăila și Phoenix Galați. Iar la minibaschet sunt înscrise: CSM Galați, Templiers Galați, LPS Focșani, LPS Galați, Cuza Brăila (două echipe), Phoenix Galați (două echipe).

”Este un turneu foarte bine venit, cel mai mare de acest gen din regiune, care are menirea să-i pregătească pe copii în perspectiva participării la Festivalul de la Costinești. Prin organizarea turneului ce are loc cu precădere pentru Zilele Galațiului, organizat de către CSM Galați, toate echipele au ocazia să-și verifice nivelul și pregătirea, plus punerea la punct a ultimelor detalii pentru cei care vor intra în campionat”, a spus Alex Stanciu, coordonatorul secției de baschet din cadrul CSM Galați.

Sute de copii, aşteptaţi sâmbătă și duminică

Prin participarea echipelor anunțate mai sus, sute de copii vor avea prilej de distracție, dar și de pregătire, în cele două zile destinate turneului. Această competiție va avea loc pe terenul de baschet din Complexul ”Dunărea” (în spatele Sălii Sporturilor), cu meciuri programate în cele două zile, de dimineață până seara.

”De la generațiile din 2010 în jos, în urma selecțiilor și proiectului început acum doi ani, avem un număr mare de copii talentați angrenați – ceea ce ne va permite ulterior să selectăm și să ieșim cu cel puțin două echipe la nivel de Under 13 înscrise în campionat. Aici e vorba de parteneriat sau independent, ideea este să fie două echipe pe generații, pentru a putea crea un fond de jucători real pentru orașul nostru”, a adăugat Alex Stanciu referitor la planurile de viitor pentru nivelul de copii și juniori.

Interesant de menționat va fi că sistemul de turneu este unul inedit. Pe lângă modul de disputare a partidelor din grupe, după care vor fi meciuri de semifinale și finale, dar fără a fi numite astfel, pentru că nu se vor face clasamente, ci se va evidenția numărul de meciuri jucate de fiecare copil – cu toții urmând a fi premiați. Important este și faptul că turneul se va desfășura în aer liber, la fel ca la Festivalul de la Costinești.

Citit 1185 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 06:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.