Noutăți în lotul Oțelului pentru Superligă

Noutăți în lotul Oțelului pentru Superligă
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gruparea gălățeană se află deja în primul cantonament al verii, la Vatra Dornei, dar continuă să efectueze modificări în cadrul lotului

Oțelul se antrenează intens pentru pregătirea noului sezon ce o plasează pe trupa lui Dorinel Munteanu în Superligă, după o promovare obținută in extremis din eșalonul secund. Astfel, ca să aibă parte de un sezon reușit, gălățenii se pregătesc din timp – fiind prima grupare din campionatul primei ligi care a început deja un cantonament. Este vorba despre un stagiu de pregătire centralizată, la Vatra Dornei, unde se pune accent pe acumulările fizice. Din 25 iulie urmează să aibă loc și cel de-al doilea cantonament, în Austria, pentru a putea verifica potențialul de joc al echipei împotriva unor adversari competitivi.

Lotul deplasat la Vatra Dornei: Paharnicu, Stoian (portari) - Rus, Farcaș, Yabre, Sîrghi, Ghiocel, Adăscăliței, Nedelea, Panait (fundași) - Neagu, Zivulici, Cisotti, Jardan, Bordun, Gorovei, Ursu, Nica (mijlocași) - Cîrjan, Fatai, Pop și Dimitrov (atacanți).

Celea și Acsinte – noutăți la echipă

Plecarea în cantonament nu s-a produs până ce n-au fost anunțate și alte două noutăți. În primul rând, fundașul Daniel Celea (27 ani) care a semnat cu Oțelul pentru următorul sezon, dar și-a prelungit vacanța pentru că a avut programată nunta în această perioadă. Celea joacă pe post de fundaș central, a fost căpitan la Chindia Târgoviște (ultima sa echipă, cu care a și retrogradat) – iar de serviciile sale mai erau interesate și alte echipe din Superligă, precum ”U” Cluj și FCU Craiova. Acesta a ales să lucreze cu Dorinel Munteanu, iar în trecut s-a aflat și în vizorul celor de la FCSB. Site-ul de specialitate transfermarkt.com îl cotează pe Celea la 600.000 euro, ceea ce îl face să devină cel mai valoros din lotul Oțelului. În România a mai jucat la Sepsi, Mioveni și Pandurii, iar în străinătate a avut o scurtă încercare în Polonia, la LKS Lodz.

Cea de-a doua noutate este Florin Acsinte care vine să completeze corpul tehnic al staff-ului. Fostul fotbalist va fi antrenor secund, alături de Haraga și Iorga, pentru echipa lui Dorinel Munteanu. Acsinte va fi, practic, înlocuitorul lui Ciorman – cel care părăsise echipa împreună cu Băbuțan pe parcursul sezonului recent încheiat.

Noutățile nu se opresc aici, iar în perioada următoare e de așteptat să fie anunțate noi transferuri, după Alex Pop, Stoian și Celea, ar putea urma Lopez sau Gaitan – ambii de la Gloria Buzău.

Se și pleacă de la Oțelul

Noutăți în cadrul echipei se regăsesc și la plecări, nu doar la jucători care vin. Astfel, gruparea gălățeană a oficializat despărțirea de portarul Rareș Pop, al cărui loc din lot a fost ocupat de nou-sositul Relu Stoian. De la gălățeni au mai plecat Chirițoiu, Mitoi, Maxim și Scocâlcă – după împrumuturile expirate, iar alți câțiva ar putea părăsi echipa în perioada următoare. Este încă necunoscută situația bulgarului Dimitrov, care n-a apucat să debuteze pentru Oțelul, iar Dorinel Munteanu ar putea renunța la serviciile sale dacă va mai veni un atacant.

Citit 8901 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:51

3 comentarii

  • postat de Ionuț
    Luni, 12 Iunie 2023 20:39
    86.124.203.***
    Știu că în iarnă se vehicula varianta cu Jordan Gele,de la Șelimbăr. Am citit că este liber de contract. Atunci eram reticent în privința lui. În primăvara a marcat 6 goluri în 8 meciuri. Cred că trebuie să căutăm jucători buni și tineri din liga a doua, cum ar fi Cocian de la Dej. E greu să găseșt
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 12 Iunie 2023 11:17
    89.137.136.***
    Mesajul de mai sus...nu e scris de mine...cei de la viața liberă...au amestecat comentariile de la mai mulți oameni...și normal ar fi să I șteargă...deci...nu înțeleg rostul să l aduci pe Acsinte antrenor secund...din moment ce ii ai pe Iorga și Haraga...noi în primul rând avem nevoie de jucători bu
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 12 Iunie 2023 09:49
    46.97.176.***
    Munteanu spunea ca vrea mai multi jucatori........ .și vrea toți jucătorii care vor fi transferați...adică vreo 6 sau 7...să fie aduși la echipă......deocamdată sunt doar unul singur...de ceilalți ........cei 2 mijlocasi americani de la Buzău ..........nu se mai aude nimic...ar mai fi tb ....nu știu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.