Sporting vrea cât mai sus în clasament

Sporting vrea cât mai sus în clasament
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de fotbal Sporting Liești a pornit la drum în cel de-al doilea sezon cu antrenorul Cătălin Savu pe bancă, după ce în campionatul trecut a încheiat pe locul al cincilea (primul din play-out). O clasare foarte bună, conformă cu obiectivul și potențialul clubului

Zilele acestea au demarat pregătirile în vederea noului sezon, iar echipa lieșteană - una deja cu tradiție în cel de-al treilea eșalon - și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț. Să derulăm însă interviul cu prof. Cătălin Savu, de la care am aflat toate informațiile.

- Vă aflați la începutul unui nou drum. La ce să se aștepte amatorii fotbalului, simpatizanții echipei Sporting?

- Suntem în continuare dornici de performanță. Pentru acest deziderat, ne vom asigura un lot competitiv de jucători și ne vom pregăti permanent. Am început antrenamentele de vară pe 10 iulie, care își vor urma ciclul săptămânal, iar după o perioadă de acumulări și susținerea examenelor medicale, ne vom axa pe meciuri de verificare. Ne așteaptă un sezon greu, cu majoritatea echipelor din seria noastră preocupate de performanță. Mai mult decât atât, mare parte dintre acestea își propun chiar promovarea. În ceea ce ne privește, obiectivul nostru este repetarea performanței din sezonul trecut. Nu mă feresc să afirm însă că ne gândim chiar la turneul play-off.

- Cu cine vă veți bate pentru o clasare cât mai sus?

- Majoritatea echipelor au acest obiectiv declarat. Sunt fruntașele din sezonul trecut, Metalul Buzău, Aerostar Bacău, Unirea Braniștea, CSM Rm. Sărat, dar vin cu pretenții şi CSM Focșani, Viitorul Ianca sau FC Bacău. Dar consider că și noi vom fi bine pregătiți. Avem liniștea necesară și stabilitate financiară. Sunt alături de noi Primăria Liești (primar Iulian Boț), Consiliul Local, precum și oameni de bine ca Maricel Scarlat și Daniel Dinu.

- Să vorbim și despre meciurile de verificare, cărora le dați întreaga atenție.

- Încă de săptămâna viitoare vom încerca să ne testăm potențialul de joc. Partenere deja stabilite sunt: Siretul Cosmești, Sportul Chiscani, CSM Focșani, Aerostar Bacău, CSM Rm. Sărat, plus unul sau două meciuri în "Cupa României".

- Am ajuns și la momentul principal, al adevărului. Cu cine veți aborda meciurile viitorului sezon?

- În perioada rămasă până pe 26 august, data startului Ligii a III-a, vom folosi toate mijloacele pentru o pregătire cât mai bună. Am pornit la drum cu mare parte dintre jucătorii lotului trecut: Vădeanu, A. Brăneț și Cilighidreanu-Ștefănescu, Maftei, Munchiu, Dima, Iacob, Iordache, Crihană, Chiriac, Mihu, Sănduc, Prepeliță, Al. Stan, Grigoraș, Costea. Acestora li s-au alăturat alți câțiva: atacantul Coman (de la Ianca), Bădilaș (Dacia Unirea Brăila), precum și juniorii Podașcă, Cehovici (de la Școala de Fotbal Oțelul) și Țopa (Unirea Braniștea). Ne aflăm în discuții și tratative cu încă patru - cinci jucători, pentru ca la ora startului să fim puși la punct la acest important capitol. Ne propunem să avem un lot de 24 de jucători. Stafful tehnic este asigurat de subsemnatul, Cristian Brăneț și Dorin Radu, iar președintele clubului este Dorinel Matei.

- Vă dorim mult succes pentru îndeplinirea obiectivului!

Citit 901 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 05:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.