Plusurile Oțelului după punctul de la Sepsi

Plusurile Oțelului după punctul de la Sepsi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Gruparea gălățeană a scos un rezultat de egalitate la Sf. Gheorghe, fiind nedreptățită de rezultat în sensul în care ar fi meritat victoria conform cursului jocului

După un meci mai puțin reușit cu FCSB din etapa a treia, Oțelul și-a etalat pe deplin calitățile luni seară, când a avut nevoie de doar patru minute pentru a marca împotriva echipei care nu primise niciun gol în șase partide. Așa s-a întâmplat la reușita lui Alexandru Pop, singurul marcator din Liga I pentru gălățeni, care a speculat o recuperare foarte bună din preajma careului advers a lui Gaitan. Cu toate că scorul final a fost de 1-1, Oțelul ar fi meritat victoria după raportul ocaziilor avute, plus un potențial penalti cu eliminare de care putea beneficia spre finalul jocului, când tânărul Tănase a nimerit bara după ce a fost împiedicat de un adversar la intrarea în careu. Una peste alta, rămâne impresia foarte bună lăsată de echipa lui Dorinel Munteanu, fiind la primul său joc consistent din startul acestui sezon.

Plusurile Oțelului

La capitolul plusuri după acest meci ar fi că s-a conturat cu adevărat o linie de mijloc solidă, care să poată ține mai mult de minge, să poată să devină periculoasă pe atac și să aibă capacitatea de efort. Este vorba despre alcătuirea ”tripletei” Cisotti, Lopez și Gaitan la mijloc, după cum s-a întâmplat prima oară în acest sezon, dar net peste ceea ce au arătat celelalte formule încercate de Dorinel în compartimentul median.

Un al doilea mare plus este faptul că Dorinel Munteanu a fost încrezător să joace cu Bodișteanu titular și să-l introducă apoi pe teren pe Tănase. Sunt doi tineri foarte talentați, care au dovedit că pot produce pericol constant pentru poarta adversă.

De asemenea, tot la capitolul plusuri poate fi trecută și prestația generală a echipei, care a arătat mult mai solidă decât Sepsi – una dintre cele mai în formă grupări ale momentului.

Părțile mai puțin bune ar fi că echipa a ratat din nou o bună ocazie de a lua toate cele trei puncte, cum s-a întâmplat și cu UTA la Galați, plus schimbările neinspirate ale lui Dorinel Munteanu. În special cele din linia de mijloc, unde le-a făcut mult prea repede față de cum era necesar.

Locul 12 după 4 etape

Runda a patra s-a încheiat luni seară cu următoarele rezultate complete: UTA – Poli Iași 1-0, CSU Craiova – Hermannstadt 1-0, FC Botoșani – FCU 1948 Craiova 0-1, ”U” Cluj – Dinamo 1-1, Petrolul – Farul 3-2, FCSB – CFR Cluj 1-0, Sepsi – OȚELUL 1-1 și Voluntari – Rapid 2-1.

Oțelul a acumulat trei puncte după patru etape, mai puțin decât ar fi meritat, plus că a avut parte de un program dificil de parcurs până acum. Astfel, gălățenii se află primii deasupra liniei de baraj de retrogradare în aceste momente. Iată clasamentul complet: 1. FCSB 12 puncte, 2. FC Voluntari 9 p, 3. Sepsi 8 p (5-1), 4. CSU Craiova 8 p (4-1), 5. CFR Cluj 7 p, 6. Farul 6 p (8-7), 7. Hermannstadt 8 p (5-4), 8. Rapid 5 p (6-4), 9. Petrolul 5 p (5-6), 10. ”U” Cluj 5 p (6-8), 11. UTA 4 p, 12. OȚELUL 3 p (2-4), 13. FCU 1948 Craiova 3 p (5-8), 14. Poli Iași 3 p (4-7), 15. Botoșani 2 p, 16. Dinamo 1 punct.

Citit 3395 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 20:30

4 comentarii

  • postat de Nu-i rău, băieții cresc valoric cu fiecare meci jucat, Dorinel căutând soluții optime în teren
    Miercuri, 09 August 2023 15:43
    109.166.131.***
    Este de bine având în vedere finanțarea cea mai slabă din toate cluburile din Liga 1, cu 3 milioane de euro. În afară de prima repriză cu UTA, jucătorii sunt în creștere a valorii în joc cu fiecare meci jucat, Dorinel căutând soluții funcție de calitățile jucătorilor în joc și dispoziția fizică .
    0
    0
  • postat de Dante
    Marți, 08 August 2023 23:12
    109.166.132.***
    Singurul minus, dar decisiv, este prezența lui Cârjan în teren - nu joacă nimic, nici nu atinge mingea mai mult de 3-4 ori într-un meci! Nici în liga a doua nu făcea față și totuși Dorinel insistă cu el în timp ce pe Fatai îl critică...
    0
    0
  • postat de Mircea
    Marți, 08 August 2023 21:32
    82.78.245.***
    Da intr adevar un jos destul de bun , sunt curios la urmatorul meci cum ne prezentam .Ghinion la ultima faza a noastra...dar asta e .Important sa ne calim de la meci la meci sa putem rezista in liga 1 . Cred ca aratam cel mai bine fata de celelalte nou_promovate in liga 1.
    0
    0
  • postat de Roman
    Marți, 08 August 2023 20:49
    5.13.152.***
    Plusurile Otelului e obrazul antrenorului care a promis ca vom avea echipa in superliga ptr asta ei jucătorii trebuie sa se antreneze bine sa fie într o forma bună și sa aibă un pic de șansa.In rest Orașul trebuie sa ii susțină financiar iar noi suporterii trebuie sa fim lângă ei .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.