Patru gălățeni reprezintă România la Olimpiada U15 de la Rio de Janeiro

Patru gălățeni reprezintă România la Olimpiada U15 de la Rio de Janeiro
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând din weekend, o delegație de zeci de sportivi și antrenori din țara noastră va merge în Brazilia, pentru o competiție de nivel mondial. Din lot vor face parte și patru gălățeni, doi sportivi și doi antrenori

O veste extraordinară! Patru gălățeni - doi sportivi și doi antrenori - sunt pregătiți să ia drumul Braziliei. În perioada 19-27 august, una dintre cele mai mari capitale de pe continentul sud-american va găzdui o competiţie internațională de amploare. Cu multe discipline sportive, sute de participanți - un fel de Olimpiadă la dimensiuni mai mici, în care își vor disputa supremaţia sportivi foarte tineri, Under 15. De aceea, competiției i se mai poate spune și "Gimnaziada".

Irina Gherasim și Dorel Badiu, la badminton

Între disciplinele înscrise în amplul program se află şi badmintonul. Fericiții gălățeni sunt sportiva Irina Daria Gherasim și antrenorul Dorel Badiu. Irina se va afla pe listele concurenților în două probe, simplu şi dublu. La dublu va face pereche cu partenera sa, Cristina Maria Sîrbu (Timișoara). Prezenţa celor două talentate sportive nu este întâmplătoare, ele fiind deținătoare ale titlului de campioane europene la această categorie de vârstă. Iar Dorel Badiu este un veteran al badmintonului gălățean, cu o vechime de patru decenii în activitate. "Este o şansă unică. Vom profita din plin de ea", ne-a declarat Dorel Badiu.

Delegația țării noastre va cuprinde 40 de persoane, iar plecarea va avea loc sâmbătă dimineață. Toate demersurile au fost făcute de FSSU (Federația Sportului Școlar și Universitar) din cadrul Ministerului Educației și Învățământului.

Baschet 3x3, cu Boghean și Ștefănescu

Reprezentativa României Under 15 de baschet 3x3 este pregătită de gălățeanul Cătălin Ștefănescu, iar din echipa selectată pentru a participa la Jocurile Gimnaziale din Brazilia va face parte și Sebastian Boghean. Acesta din urmă s-a făcut pe deplin remarcat în ultimul an, cu rezultate foarte bune în baschet (debut la doar 14 ani în echipa de seniori) și la școală (nota 10 la matematică la testarea națională). Ștefănescu și Boghean se află în Capitală în aceste zile, pentru a face ultimele pregătiri înainte de turneul propriu-zis, pentru ca sâmbătă noapte să ajungă în Brazilia. Antrenorul gălățenilor este specializat în 3x3, deși antrenează și în baschetul standard, fiind secund la CSM Galați și implicat în activitatea de la mai multe loturi naționale în ambele discipline.

Să le urăm concitadinilor noștri mult succes în ampla competiţie de pe tărâmul sud-american!

Citit 2152 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2023 00:52

2 comentarii

  • postat de Mioara Gheorghita
    Miercuri, 16 August 2023 22:51
    90.19.173.***
    Mult succes tuturor! Felicitări, Sebi, și mult succes în continuare în tot ceea ce faci!
    0
    0
  • postat de suporter
    Miercuri, 16 August 2023 21:00
    109.100.108.***
    Felicitari si reusite!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.