Întăriri pentru echipa de baschet a CSM Galați

Întăriri pentru echipa de baschet a CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Se intră în linie dreaptă cu alcătuirea lotului de jucători pentru formația gălățeană ce va participa în Liga Națională de baschet masculin

CSM Galați vine după un sezon destul de bun cu echipa de baschet, iar ediția 2023-2024 din Liga Națională se anunță a fi și mai complicată ca până acum. Asta prin prisma faptului că nou-promovatele Corona Brașov și CS Vâlcea Rm. Vâlcea sunt puse pe fapte mari și au făcut investiții importante la nivelul loturilor. În plus, la finalul următoarei ediții de campionat vor retrograda patru echipe din cele 18 participante, ceea ce a făcut ca nivelul investițiilor să fie unul ridicat în rândul tuturor echipelor.

Continuitate la români

Având în vedere regula de a se juca permanent pe teren cu doi jucători români, cei de la CSM Galați au mizat pe continuitate în rândul acestei categorii de sportivi. Astfel, căpitanul Marius Ciotlăuș, Andrei Calenic - component al lotului național de seniori, David Stan - participant cu lotul României la Jocurile Universitare, plus tinerii Sebastian Boghean, Theodor Gherman și Cosmin Buboiu vor continua și în sezonul 2023-2024 la CSM Galați.

Acestora li se adaugă Sebastian Ionescu, transferat în această vară de la CSU Sibiu. În vârstă de 26 de ani, Basti Ionescu a avut o medie de șapte puncte pentru fosta sa echipă în sezonul trecut, fiind unul dintre jucătorii români apreciați ai campionatului.

Tot la capitolul români e de așteptat să fie promovat în cadrul echipei de seniori și juniorul David Brăilescu, care a participat pe parcursul verii, alături de Cosmin Buboiu, la Campionatul European U16 cu selecționata României.

Dintre românii din sezonul anterior, au plecat Andrei Petică (Corona Brașov), Meir Azaria și Marian Duică.

Transferuri și în rândul străinilor

Au sosit și primii străini, anunțați deja de către agențiile care îi reprezintă pe sportivi că au ajuns la un acord cu gruparea gălățeană. Este vorba despre slovenul Jan Razdevsek, georgianul Guga Patashuri, americanul Jordan Swopshire (care a mai evoluat în România, la Rapid și Focșani), plus un alt american - Marlon Ruffin, așteptat să ajungă în zilele următoare. Din Republica Moldova, dar și cu cetățenie română, a ajuns la echipa de baschet din Galați Gheorghe Rebeja.

Altfel, sezonul o va găsi pe CSM Galați în Conferința A, alături de U-BT Cluj-Napoca, Rapid, Voluntari, SCM Timișoara, Dinamo, CSM Tg. Jiu, Laguna București și Corona Brașov. Primul joc este programat pe 23 septembrie, în deplasare la SCM Timișoara, urmând ca prima partidă pe teren propriu să aibă loc pe 30 septembrie, cu Dinamo. Până atunci, baschetbaliștii gălățeni vor intra în focul jocurilor oficiale din "Cupa României", unde se află în grupă cu CSM Tg. Mureș și CSM Focșani.

Citit 816 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 06:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.