Dublă Galați - Dinamo în acest weekend
Foto: Sorin Pană

Dublă Galați - Dinamo în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Două echipe ale orașului nostru vor juca împotriva lui Dinamo în acest weekend, ambele pe teren propriu: Oțelul, în Superliga de fotbal, plus CSM Galați, în Liga Națională de baschet masculin

Oțelul revine la Galați, după ce a scos maximum din cele două deplasări pentru care a lipsit din oraș vreme de o săptămână: 2-0 la FCU 1948 Craiova (în campionat) și 4-1 la SCM Zalău (în "Cupa României"). Delegația gălățeană a revenit miercuri în localitate, după ce cu fix o săptămână în urmă pornea la drum pentru deplasările amintite. Din păcate, timpul de refacere pentru următorul meci este unul scurt, întrucât Liga Profesionistă de Fotbal a programat ca Oțelul - Dinamo să fie prima partidă a etapei a XI-a, singura de vineri. Dinamoviștii nu înregistrează același grad de oboseală, pentru că vin după trei partide disputate pe teren propriu.

În schimb, capitolul la care Oțelul se prezintă mult mai bine decât Dinamo este cel al formei sportive actuale, mai ales că bucureștenii se află într-o reală criză de rezultate. Echipa lui Burcă n-a mai câștigat în ultimele patru jocuri oficiale, având trei înfrângeri la zero în campionat (0-4 la Rapid, 0-1 cu FCU 1948 Craiova, 0-2 cu Farul) și o remiză în "Cupa României" (1-1 cu FCU 1948 Craiova). Totodată, Dinamo este formația cu cel mai slab atac din Superligă, cu doar 7 goluri înscrise în 10 etape, cu două mai puține decât Oțelul, în vreme ce gruparea gălățeană are cea mai bună apărare, cu doar 9 goluri încasate, la egalitate cu FCSB, CSU Craiova și Sepsi.

Mai multe soluții pentru Dorinel

Dorinel Munteanu se poate bucura acum că are mai multe soluții de jucători pentru alcătuirea primului ”unsprezece”, după ce au reușit să debuteze și ultimii trei sosiți în curtea echipei: Cisse, Miguel și Rosario. Nu toți trei vor fi însă titulari la meciul cu Dinamo, ci cel mult doi dintre aceștia. E de așteptat să revină în formula de start Kehinde Fatai, după ce a marcat primul său gol de campionat la Craiova, iar o altă schimbare ar putea fi Jardan în locul lui Teles, la mijlocul terenului.

Meciul Oțelul - Dinamo se joacă vineri seară, de la ora 21:00, pe Stadionul "Oțelul", cu bilete puse deja în vânzare în mediul online, dar și la casele de bilete din jurul arenei.

Sâmbătă, un nou Galați - Dinamo

Întâmplarea face ca o altă formație de primă ligă să primească vizita lui Dinamo în acest sfârșit de săptămână. Este vorba despre echipa de baschet a CSM Galați, care va juca pentru prima oară în actualul sezon în fața propriilor suporteri, iar adversară îi va fi chiar Dinamo București. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor "Dunărea".

Citit 2676 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:01

1 comentariu

  • postat de ❤? Hai Dinamo! ?❤
    Vineri, 29 Septembrie 2023 11:38
    86.124.202.***
    Noi vom veni sa castigam
    Prin lupta dreapta si cinstita,
    Echipa s-o incurajam,
    Echipa favorita!

    Ea e Dinamo! Echipa favorita!
    Ea e Dinamo! Echipa mult iubita!

    De adversarul va invinge,
    Cu totii vom aplauda,
    Caci vom juca cu mult mai bine
    Si-am merita victoria!

    Hai Dinamooo! Hai Dinam
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.