Belarus - România, nevoie de victorie

Belarus - România, nevoie de victorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Drumul selecționatei noastre pentru a ajunge la Campionatul European de fotbal necesită un succes în Ungaria, unde se va disputa partida contra Belarusului.

România stă bine în grupa sa de calificare pentru participarea la Euro 2024, unde vor ajunge două echipe din fiecare grupă. ”Tricolorii” sunt neînvinși după șase partide, fără să fi convins neapărat ca joc. România a strâns trei victorii până acum (2-0 la Andorra, 2-1 cu Belarus și 2-0 cu Kosovo), plus trei rezultate de egalitate (0-0 în Kosovo, 2-2 în Elveția și 1-1 cu Israel), iar prin aceste rezultate păstrează un punct avans față de Israel, principala contracandidată pentru clasarea pe locul secund. Elveția conduce grupa și pare greu de clintit din postura de favorită principală la calificare.

La acest context, se adaugă și problemele din Israel, ţară ale cărei meciuri din această fereastră au fost amânate din cauza conflictului cu gruparea palestiniană Hamas.

Dar dincolo de ceea ce urmează să facă Israelul, care are un program mai greu decât ”tricolorii”, România are nevoie de victorii în această dublă, cu Belarus (în deplasare) şi cu Andorra (acasă).

Primul meci al acestei duble este programat joi seară, de la ora 21:45, la Budapesta, cu Belarus. Se joacă în Ungaria, pentru că Belarus nu poate organiza meciurile de acasă în propria țară, în contextul conflictului deschis din Ucraina, în care bielorușii au un rol destul de important ca partener al Rusiei.

Meciul Belarus - România va putea fi urmărit în direct pe Antena 1 și va fi condus de o brigadă de arbitri condusă de norvegianul Eskas.

Fără mari surprize în lot

Selecționerul Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru dubla cu Belarus și Andorra, fără prea mari surprize. Lipsește atacantul George Pușcaș, care a dezamăgit la precedentele partide, fiind și suspendat pentru duelul cu Belarus, din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Lotul complet al României se prezintă astfel. Portari: Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Rapid), Ștefan Târnovanu (FCSB); Fundași: Nicușor Bancu (CSU Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Adrian Rus (Pafos), Deian Sorescu (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Borza (Rapid), Bogdan Racovițan (Rakow); Mijlocași: Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Empoli), Alexadru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alaves), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Darius Olaru (FCSB), Marius Marin (Pisa), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Florinel Coman (FCSB), Vladimir Screciu (CSU Craiova); Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Denis Drăguș (Gaziantep), Louis Munteanu (Farul) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Citit 720 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.