România, lider confuz în preliminarii

România, lider confuz în preliminarii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După un 0-0 obosit cu Belarus, în meciul considerat în deplasare, selecționata țării noastre a reușit, duminică, la București, să învingă Andorra, cu scorul de 4-0, ajungând, conjunctural, pe primul loc în grupă.

Cea mai confuză situație din întreaga campanie a preliminariilor se prezintă în Grupa I, cea din care face parte și România. Echipa pregătită de Edi Iordănescu și-a făcut treaba în meciul cu Andorra, scor 4-0 (3-0), după un rezultat nesatisfăcător cu Belarus. Golurile ”tricolorilor” au fost semnate de Stanciu, Hagi, Marin (penalti) și Coman.

Doar că duminică seară s-a produs o mare surpriză în grupă, în partida Elveția - Belarus 3-3. Oaspeții puteau da chiar o lovitură și mai mare, conducând la un moment dat cu 3-1, deși elvețienii deschiseseră scorul.

În tot acest peisaj intră și partidele amânate ale Israelului, din cauza conflictului deschis cu Palestina din această perioadă. Ceea ce face ca întregul tablou al Grupei I să ofere o situație confuză, în care România este lider, dar fără să poată fi considerată favorită la calificare.

Iată situația completă a grupei: 1. România 16 puncte (8 meciuri), 2. Elveția 15 p (7 m), 3. Israel 11 p (6 m), 4. Kosovo 7 p (7 m), 5. Belarus 6 p (8 m), 6. Andorra 2 p (8 meciuri).

Selecționerul Edward Iordănescu s-a declarat mulțumit de joc, la capătul partidei cu Andorra. "Felicit băieții, aveam nevoie de puncte contra unei echipe arțăgoase. Este o echipă care a încurcat mulți adversari. Să nu uităm că a marcat contra tuturor, noi le-am marcat 6 goluri în două jocuri, fără să primim. Era vorba de concentrare, presiune este mereu. Eu rămân consecvent. Echipa e la cu totul alt nivel față de Liga Națiunilor, dar sub nivelul la care vreau să ajungem. Avem maximum 30 de zile într-un an. Trebuie să continuăm pe acest drum. Sunt 10 meciuri fără eșec, sunt pe loc calificabil, avem șanse reale", a spus Iordănescu.

Urmează cele mai grele meciuri

Pentru România, în programul competițional, urmează cele mai grele meciuri. Primul va fi în Israel, pe 18 noiembrie, iar la trei zile distanță vine Elveția la București. Pentru a fi sigură de calificare, România ar avea nevoie de o victorie în Israel și un rezultat de egalitate cu Elveția, dar există multe alte variabile ce pot aduce o calificare a ”tricolorilor” la Campionatul European din Germania (2024). Inclusiv doar cu o victorie în Israel, în caz că Elveția nu pierde acolo înaintea vizitei României. Dar există o variantă și doar cu o remiză obținută la meciul din Israel, cel în jurul căreia pare să se învârtă șansele selecționatei noastre.

Iată programul complet al celor trei echipe implicate în lupta pentru calificare.

România: Israel (deplasare), Elveția (acasă);

Elveția: Israel (deplasare), Kosovo (acasă), România (deplasare);

Israel: Elveția (acasă), România (acasă), Andorra (deplasare), Kosovo (deplasare).

Citit 533 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.