UTA - Oţelul, luptă pentru urmărirea locurilor de play-off

UTA - Oţelul, luptă pentru urmărirea locurilor de play-off
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cele două formații au ocazia de a se apropia de locurile de play-off, mai ales după ce echipele de pe locurile 5-10 au remizat până acum în această etapă

O victorie a Oțelului cu UTA ar însemna apropierea la doar două puncte de locurile de play-off, o perspectivă similară având-o și arădenii. Sepsi, Hermannstadt, Farul, "U" Cluj, Petrolul, echipele din zona de play-off, au terminat toate la egalitate în prima etapă din retur, iar asta deschide calea apropierii de pozițiile fruntașe pentru formaţiile din spate.

Astfel, meciul de la Sibiu dintre UTA şi Oţelul, programat luni seară, de la ora 20.30, se anunță a fi mai important decât poate să pară la prima vedere. Gălățenii pot profita de faptul că UTA nu joacă la Arad meciurile de acasă din această perioadă şi nici măcar la Oradea, unde a disputat precedentele două jocuri de campionat de pe teren propriu (2-2 cu Rapid și 2-1 cu Dinamo).

Rednic laudă prestaţia Oțelului

Deși de multe ori a fost foarte critic la adresa adversarilor săi din campionat, Mircea Rednic (antrenor UTA) a lăudat formaţia gălăţeană și a comparat-o cu o mașină nemțească. "Se poate spune despre Oțelul că e cea mai constantă echipă, e ca o mașină nemțească, condusă de un român școlit în Germania. Au făcut o muncă foarte bună acolo și ar fi meritat să câștige mai multe meciuri dintre cele pe care le-au încheiat la egalitate. E o echipă greu de învins, după cum s-a văzut și în tur, când am condus la Galați și am fost egalați. Nu va fi ușor, dar e meci acasă și îmi doresc să câștigăm".

În tur, la Galați, a fost 1-1, cu penalti ratat de Cisotti spre finalul jocului, plus o altă mare ocazie a lui Cîrjan. Ambele echipe au crescut în evoluții de la acel moment al debutului de campionat.

Fără Lopez în teren

Meciul cu UTA va fi primul din acest campionat în care Ariel Lopez va lipsi de pe teren pentru echipa lui Dorinel Munteanu, după 15 etape în care a fost mereu titular. Uruguaianul transferat în vară de la Gloria Buzău este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Lista absențelor e completată de mai vechii indisponibili, încă nerefăcuți complet, Gaitan, Neagu și Panait.

La limita suspendării pentru cumul de cartonașe galbene se află și alți jucători importanți, care ar putea lipsi în runda viitoare cu CSU Craiova. Este vorba despre Cisotti, Tănasă, Miguel, Adăscăliței și Zivulici.

Partida UTA - Oțelul de luni seară, de la ora 20.30, va închide etapa cu numărul 16 din Superligă. După acest joc, urmează o pauză competițională pentru disputarea meciurilor echipelor naționale. E de așteptat ca Oțelul să programeze o partidă amicală, pe care să o dispute la Galați.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 09:46

1 comentariu

  • postat de rodax
    Luni, 13 Noiembrie 2023 10:11
    193.231.148.***
    Mai degraba lupta pentru indepartarea de locurile de baraj.
    3
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.