Parcursul Oțelului până în finala ”Cupei României”

Parcursul Oțelului până în finala ”Cupei României”
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Gruparea gălățeană s-a calificat în ”sferturi”, după 3-3 cu Dinamo, dar rămâne cu un gust amar pentru că ar fi putut câștiga partida și să aibă parte apoi de un culoar mai bun pentru câștigarea trofeului.

Din moment ce Oțelul a reușit să câștige cu 2-0 pe terenul celor de la FCSB, liderul la zi din Liga I, este clar că echipa se poate gândi că poate să învingă pe oricine. Iar, prin urmare, la nivelul actual al formațiilor angrenate în competiție, nu e nimic hazardat dacă s-ar gândi chiar la câștigarea ”Cupei României”. Mai ales că gălățenii au ajuns în sferturile de finală ale competiției, după ce au încheiat Grupa C pe locul al doilea fără să fi pierdut vreun meci. Rezultatele au fost: 4-1 cu SCM Zalău, 1-1 cu FCSB și 3-3 cu Dinamo (meci disputat joi seară), prin care s-au totalizat 5 puncte, fiind depășită doar de FCU 1948 Craiova (cu care n-a avut de jucat meci direct) – cu șapte puncte.

Culoarul către finală

În ”sferturi”, Oțelul va juca pe terenul celor de la CSU Craiova, într-o singură manșă eliminatorie. Iar în semifinale, în caz că se califică, va fi tot un singur meci, cu învingătoarea de la ”U” Cluj – Hermannstadt. Dacă ar fi câștigat meciul cu Dinamo, atunci Oțelul ar fi jucat acasă cu FC Voluntari (în sferturi), iar în semifinale cu învingătoarea dintre Corvinul (Liga a II-a) și CFR Cluj.

Astfel, într-o eventuală calificare în finală, adversara din ultimul act va fi dintre FCU 1948 Craiova, FC Voluntari, Corvinul sau CFR Cluj.

Reamintim că echipa câștigătoare de ”Cupa României” va merge în preliminariile Europa League, iar în cazul în care va trece acolo de primul tur, are garantată prezența în grupele Conference League. Iar dacă se pierde primul tur din Europa League, se ajunge în faza de play-off din Conference League (un singur tur de trecut pentru accederea în grupe).

Fără Dorinel și Cisse, la meciul cu Sepsi

Meciul Dinamo – Oțelul 3-3 a avut o desfășurare ciudată. Deși Oțelul a fost echipa net mai bună, revenind rapid de la un nedrept 0-1, totuși, formația gălățeană n-a reușit să câștige, deși a condus cu 3-1 la un moment dat pe tabelă (Teles, Bena – autogol, Cisse). Remiza cu Dinamo a lăsat urme în tabăra gălățeană. Fundașul Cisse a fost eliminat pentru roșu direct, la intervenția sa neregulamentară asupra lui Bani, din prelungiri, ceea ce înseamnă că va lipsi la jocurile cu Sepsi și U Cluj din campionat. În contextul în care și Lovric este accidentat, sistemul defensiv al gălățenilor ar putea avea serios de suferit. Din păcate, atacantul Kehinde Fatai a ieșit de pe teren încă din prima repriză cu Sepsi și va lipsi la următorul joc de campionat. Iar antrenorul Dorinel Munteanu a văzut și el două cartonașe galbene și, implicit, eliminarea cu cartonaș roșu, după ce a avut mai multe contre cu arbitrul de rezervă. Motivul pare să fi fost unul stupid, în sensul în care arbitrul nu i-a permis lui Munti să aibă cele patru sticle de apă în jurul său, așa cum s-a obișnuit tehnicianul de la revenirea sa ca antrenor la Galați.

Meciul Oțelul – Sepsi se va juca marți, 12 decembrie, de la ora 17,00, pe Stadionul ”Oțelul”. Tichetele de acces au fost deja puse în vânzare prin sistemul online, pe platformele Enterix și MyTicket.

Citit 4562 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2023 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.