Oţelul-meserie!

Oţelul-meserie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii gălăţeni au ajuns la 32 de puncte după un succes entuziasmant şi la Craiova * Golul a fost marcat de Silviu Ilie, după o pasă minunată a lui Paraschiv * Atmosfera incredibilă de pe ”Ion Oblemenco” a fost stinsă de fotbalul perfect al roş-alb-albaştrilor *

UNIVERSITATEA CRAIOVA – OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-1)

Meci de fotbal disputat aseară în etapa a 14-a a Ligii I;

Stadionul „Ion Oblemenco” – 25.000 de spectatori;

A marcat: Ilie 22’;

Cartonaşe galbene: Wobay 31’, Bărboianu 56’, Firţulescu 91’ / Ilie 91’, Râpă 92’;

Cartonaş roşu: Ciucă 62’;

Echipele utilizate:

UNIVERSITATEA: Stanca – Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu – Stoica – Wobay (74’ Firţulescu), Prepeliţă, Gargorov (57’ M. Costea), Dina – Al. Piţurcă (72’ Gângioveanu). Antrenor: Victor Piţurcă.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Filip – Iorga (75’ Antal), Viglianti, Ilie (91’ Cojoc) – Paraschiv (82’ Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Micloş Nagy (Cluj-Napoca), Adrian Vidan (Bucureşti). Rezervă: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).

Ca la Trabzon

Atmosfera de la Craiova, cu 25.000 de spectatori înghesuiţi în tribune parcă mai mult pentru a-l omagia pe marele poet Adrian Păunescu, putea fi comparată – prin ochii „oţelarilor” – doar cu nebunia de pe „Hüseyin Avni Aker” din Trabzon.

Acolo, în urmă cu trei ani şi câteva luni nu-ţi mai auzeai nici gândurile, era Infernul curat, cu toate cazanele de smoală prezente pe gazon. Îmi era frică să şi scriu o conjuncţie, o interjecţie, ceva – presiunea acelui public nu poate fi uitată niciodată, dar în Bănie am retrăit acel vuiet sinistru. În ograda lui Trabzonspor, Oţelul a luat gol pe entuziasmul uluitor al publicului, apoi a avut tăria să întoarcă în stil de mare campioană, câştigând cu 2-1.

Iorga, aproape de 2-0!

Ieri-seară, în fieful „marii iubiri” ale poetului stins la numai 67 de ani, trupa lui Dorinel, cu un debutant de 21 de ani (Doamne, câte telefoane s-au dat înainte de joc cu întrebarea „Cine-i, mă Filip, ăsta?”) în locul suspendatului Giurgiu, roş-alb-albaştrii au început parcă topiţi de emoţia imensă a plătitorilor de bilete, dar au lovit după numai 22 de minute.

Paraschiv l-a angajat cu o pasă minunată pe Ilie care l-a transformat pe Dănănae în jalon, l-a driblat şi pe Stanca pe linia de 16 metri şi a punctat cu poarta goală! Liderul reuşise să hipnotizeze întreaga asistenţă şi imediat ar fi putut face 2-0, Iorga evadând de unul singur cu goalkeeperul advers (29’).

Rămas liber în stânga, şeptarul dunărean, dreptaci de meserie, a pasat înapoi şi Râpă, de la 18 metri, a zgâlţâit gardul viu de pe linia buturilor doljene.  

Universitatea a luat un „roşu”

După pauză, un ac nu puteai arunca în apărarea „oţelară”, mingile centrate pentru Grahovac fiind pradă uşoară într-o mare de negru-albaştri care ştiau una şi bună şi anume că Universitatea n-are nicio şansă de a marca.

Meciul s-a dezechilibrat şi mai tare după ce Râpă a plecat de nebun spre gol (tot Paraschiv a servit!) şi a fost oprit de Ciucă la 22 de metri. Cartonaş roşu pentru oltean şi Sălăgeanu a trimis mingea să pupe încheietura barelor (62’)!

Putea fi 2-0 şi când Ilie, în locul unei pase la Paraschiv – liber la 11 metri –, a preferat să tragă în portar (68’). Oţelul rămâne lider, ba chiar se duce la 32 de puncte şi nu prea i se mai vede urma. Echipa Galaţiului e meserie!

Foto: Prosport

Citit 2042 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.