Gălățenii au două posibilități de a patina

Gălățenii au două posibilități de a patina
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cu toate că dispune de Patinoarul "Dunărea", unul dintre cele mai mari din țară, orașul nostru a fost privat în ultima vreme de accesul publicului în interiorul acestei baze sportive. Pe de o parte, este ineficient financiar pentru ca patinoarul să fie deschis publicului, prin prisma personalului implicat, a cheltuielilor cu utilitățile și a menținerii gheții la nivel optim. În plus, sesiunile pentru public s-ar suprapune cu activitatea sportivilor de performanță care se antrenează în patinoar.

Pe de altă parte, sunt alte două locuri accesibile publicului gălățean, în locații special amenajate. Unul dintre locuri pentru pasionații de a patina este deja bine cunoscut de către gălățeni, pe platoul de la Sala Sporturilor "Dunărea". Cel de-al doilea, ca noutate pentru ultimii ani, a fost amplasat la Grădina Publică. Astfel, gălățenii au două posibilități de a patina, un lucru benefic pentru amatorii de astfel de activități sportive.

În altă ordine de idei, se pare că există posibilitatea ca Patinoarul "Dunărea" să intre în reabilitare, începând cu 2024. Acest lucru ar face ca echipa de hochei seniori a CSM Galați, dar și toate grupele de copii și juniori, plus ceilalți practicanți de sporturi de iarnă din Galați, să se mute cu activitatea sportivă în alte locații, până la revenirea în funcțiune a Patinoarului. Una dintre ideile vehiculate ar fi legată de faptul că Patinoarul "Dunărea" ar putea să devină la nevoie și sală polivalentă, așa cum au tot propus în ultimul deceniu autoritățile locale.

Citit 2383 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 01:04

4 comentarii

  • postat de Oprea Marian
    Joi, 28 Decembrie 2023 21:44
    37.251.221.***
    Sala polivalenta inseamna reducerea activitatii de sport pe gheata adica o moarte lenta si sigura a acestor sporturi care nu reprezinta nimic probabil pt alesii nostri sau asta este si intentia. Primul an va fi mai greu apoi in anul urmator mai raman putini practicanti si vor dispare si ei in negura
    0
    4
  • postat de Pohrib Bianca
    Joi, 28 Decembrie 2023 12:20
    86.124.202.***
    SHARE, VA ROG!
    Pentru domnul primar, Ionut Pucheanu!
    Vin in întâmpinarea dumneavoastră cu o problema la care, sper din suflet, sa gasiti o rezolvare.
    Am tot auzit zvonuri ca se vrea inchiderea patinoarului din Galati. Insa parintii, fratii, rudele dar mai ales COPIII nu isi doresc asta absolut
    1
    8
  • postat de Dragos Porojan
    Joi, 28 Decembrie 2023 11:20
    194.126.220.***
    Sporturile pe gheata au traditie in Galati. Sunt multe generatii care s-au pierdut si se pierd pentru ca nu constientizam acest lucru. Tari cu un nivel de dezzvoltare ridicat au luat deciza sa promoveze aceste sporturi si o fac sistematic. Un exemplu de urmat este dat de Ungaria.
    0
    11
  • postat de Lucian71
    Joi, 28 Decembrie 2023 10:51
    213.233.88.***
    Oare chiar nu putem gasi o solutie temporara gen balon (vezi patinoar Gheorghieni sau Miercurea Ciuc) pentru ca aceste grupe de copii sa nu se “risipească” ?
    1
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.