Cum ar putea arăta linia de atac a Oțelului

Cum ar putea arăta linia de atac a Oțelului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Antrenorul Dorinel Munteanu a adus momentan întăriri numai pentru zona de atac, în ideea de a creşte numărul de goluri înscrise în partea a doua a sezonului

Oțelul a marcat 22 de goluri în cele 21 de partide de campionat disputate până acum, fiind la egalitate cu Petrolul la acest capitol. Doar două echipe au înscris mai puțin în Superligă decât echipa gălățeană, ultimele două clasate - FC Botoșani (20 de goluri) și Dinamo (13). Astfel, era clar că perioada de mercato avea ca prioritate aducerea de întăriri în zona de atac la echipa pregătită de Dorinel Munteanu. După ce a fost prelungit contractul lui Alexandru Pop, cel mai bun marcator al echipei și unul dintre cei mai eficienți din campionat (9 reușite), alte două transferuri au fost realizate în compartimentul ofensiv. Este vorba despre Rusevici (genul de atacant-central marcator - venit din Kazahstan, dar cu BATE Borisov în CV) și Malle (fotbalist talentat, cu mari perspective, care s-a pierdut în ultimii ani în Turcia).

Ambii jucători arată extrem de promițător, mai ales că nici n-a plecat nimeni din linia de atac, în afară de bulgarul Dimitrov (cu doar câteva apariții într-un an calendaristic pentru gălățeni). Au rămas în continuare Cîrjan și Fatai, ceilalți atacanți centrali din lot, extrema Maciel, plus tinerii Tănasă și Bodișteanu.

Astfel, opțiunile sunt multiple în clipa de față pentru Dorinel Munteanu când vine vorba despre linia de atac. În sistemul său de 4-3-3 există acum suficient de mare concurență pe posturi, iar soluțiile sunt multiple. Ca vârf există patru soluții: Pop, Rusevici, Cîrjan și Fatai, iar pe extreme pot juca Maciel, Pop, Malle, Tănasă, Bodișteanu şi Miguel.

Victorie în primul ”amical”

Aflată într-un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei, gruparea gălățeană a disputat și prima partidă amicală, după o serie de antrenamente specifice pentru acumulări fizice. Astfel, Oțelul a reușit să câștige, scor 5-0, meciul cu FC Șoimii Gura Humorului. Golurile gălățenilor au fost marcate de Fatai, Bordun, Bodișteanu, Jardan și Serrao.

Dorinel Munteanu a trimis în teren următorul ”unsprezece”: Dur-Bozoancă - Farcaș, Yabre, Ghiocel, Jelev - Zivulici, Teles, Gaitan - Maciel, Cîrjan, Fatai. Au fost făcute multe schimbări de-a lungul partidei, astfel că a fost folosit aproape tot lotul.

Cea de-a doua partidă amicală a gălățenilor este programată pe 14 ianuarie, cu FC Botoșani, chiar la finele cantonamentului montan. Pe 22 ianuarie va fi și primul joc oficial din 2024 pentru Oțelul, în deplasare, la FC Voluntari.

Trupa lui Dorinel Munteanu ocupă locul 11 în clasamentul Superligii, cu 26 de puncte, la patru lungimi distanță de clasarea pe loc de play-off. În același timp, Oţelul are doar două puncte peste locurile de baraj.

Citit 2106 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.