Pe ce post mai are nevoie Oțelul de jucători

Pe ce post mai are nevoie Oțelul de jucători
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Trupa lui Dorinel Munteanu a ajuns la a treia noutate la nivelul lotului în acest mercato, dar încă mai are un post deficitar.

Gruparea gălățeană a intrat în linie dreaptă pentru prima partidă oficială de campionat din 2024, luni, la FC Voluntari. După sosirile atacanților Rusevici și Malle, Oțelul s-a mișcat și pentru aducerea unui nou mijlocaș central. Cum filiera portugheză a dat roade în tur, Joao Serrao fiind singurul dintre cei patru lusitani transferați în vară care n-a confirmat (şi a plecat între timp de la Galați), alături de Maciel, Miguel și Teles se află din această săptămână și Joao Lameira.

Mijlocașul central defensiv, în vârstă de 24 de ani, a trecut în cariera sa pe la FC Porto și Sporting, iar ultima oară a jucat în Rusia, la Baltika Kaliningrad - echipă de la care a venit sub formă de împrumut la Galați. Joao Pedro Santos Lameira, pe numele său complet, a venit să umple golul lăsat de plecarea lui Ariel Lopez - ajuns la UTA, după rezilierea cu Oțelul. Acesta va concura pe post cu Zivulici și Neagu, ceilalți doi jucători din lot ce pot evolua ca închizători. De asemenea, la închidere mai poate fi folosit Adăscăliței, fotbalist pe care Dorinel Munteanu l-a utilizat în mai multe posturi.

Fundașul central, post deficitar

Dacă de la mijloc în sus pare că Oțelul este acoperită pe toate posturile, deficiențe se anunță a fi la nivelul fundașilor centrali. Lovrici, cel mai bun apărător din prima parte, abia revine după o accidentare, în vreme ce Cisse și Yabre n-au oferit siguranța dorită în linia defensivă. Din lot mai face parte Ghiocel, care ar putea să-și recâștige lotul de titular în condițiile date, deși la începutul cantonamentului de la Vatra Dornei era anunțat printre jucătorii liberi să plece. Mai multe cluburi din ligile inferioare s-ar fi interesat de serviciile sale, dar nu s-a concretizat nimic și sunt șanse mari ca Ghiocel să fie printre jucătorii de bază ai liniei de fund. Ceea ce reprezintă un plus, doar că tot ar mai fi nevoie de un fundaș central în lot, fiind un post extrem de sensibil, în care foarte ușor pot interveni accidentări sau suspendări.

Din rândul fundașilor centrali a plecat Joao Serrao, plus Ariel Lopez - care a jucat în mai multe partide în linia defensivă.

Debutul lui Malle mai întârzie

Fotbalistul ofensiv din Mali are de așteptat până va primi viza pentru a putea fi legitimat la echipa gălățeană. Astfel, debutul lui Malle nu va fi posibil în deplasarea de la Voluntari. Într-o situație similară s-a aflat și fundașul Cisse când a venit la Oțelul și a putut debuta la aproape două luni distanță de anunțul transferului.

Citit 5269 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 20:09

3 comentarii

  • postat de unu
    Joi, 18 Ianuarie 2024 18:26
    128.127.117.***
    malle joaca sau nu, si-a crescut cota...smecherie de galati.
    5
    0
  • postat de vali
    Joi, 18 Ianuarie 2024 17:48
    5.13.134.***
    deficitari suntem la nivel de fundas central ghiocel si yabre sunt total depasiti,fundas dreapta rus nu exista ,atacanti unde carjan si fatai numai pot face nimic in liga 1si la mijloc avem nevoie de mijlocas defensiv dar si ofensiv,mijlocas stanga tanase nu prea poare ajuta echipa si chiar un porta
    3
    3
  • postat de Mario
    Joi, 18 Ianuarie 2024 08:30
    89.137.136.***
    Dacă Malle nu joacă un meci,maxim 2,n ar fi o mare problemă,dar dacă nu joacă 3 sau 4 meciuri,atunci de ce l ai mai adus,multe meciuri nu mai sunt, poate se mai și accidentează, iar atacul este problema principală,avem f puține goluri înscrise,deci în atac suntem deficitari
    7
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.