N-a fost seara campionilor: 0-3, la Rapid București

N-a fost seara campionilor: 0-3, la Rapid București
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

”Capul de afiș” al etapei cu numărul 19 din campionatul de volei masculin (Divizia A1) l-a deținut duelul din Capitală: Rapid - CSM Arcada.

A fost un meci ce a contat pentru vârful clasamentului, între ocupantele locurilor 2 și 3 înaintea etapei. Întâlnirea s-a disputat într-o sală mai puțin populată față de așteptările dinaintea partidei, în absența galeriei rapidiste. Chiar și-așa a fost un deznodământ nefast pentru gălățeni și s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 3-0 (25-17, 29-27, 30-28).

A fost o partidă cu o evoluție interesantă, mai ales prin prisma prelungirilor necesare în seturile doi și trei.  Rapid, o grupare valoroasă (ce se anunță a fi una dintre principalele contracandidate ale CSM Arcada în lupta la titlu), cu mulți internaționali veniți din Germania, Brazilia, Slovenia, Franța sau Iran -  o grupare bine instruită de un antrenor din voleiul Serbiei, Dragan Kobiljski.

Precizia gazdelor a făcut diferența

Rapidiștii au fost mai preciși în joc în momentele-cheie. Echipa noastră s-a străduit, dar a reușit mai mult în seturile doi și trei. Din păcate, debutul în meci a fost total nefavorabil. Au fost conduși până pe la mijlocul setului, a fost și 14-12, dar, finalmente, gălățenii au cedat la opt puncte diferență în set.

Au urmat perioade de interes maxim. Al doilea set a fost caracterizat printr-un echilibru permanent, dar și cu scăderi de ritm: 5-5, 10-8, 18-14, 20-20, 21-22 și chiar 22-23. Au urmat alte câteva egalități, apoi rapidiștii s-au desprins în prelungiri: 29-27. A fost un set cu mult peste o jumătate de oră.

De un rar dramatism a fost actul al treilea. A fost setul în care băieții lui Sergiu Stancu au fost mult mai conectați, dar fără a concretiza într-un final și pe tabelă. Au condus cu 5-2, 10-9, după care s-a mers cap la cap, 15-15, 18-18. După 20-22, au urmat nu mai puțin de cinci mingi de set pentru ai noștri, dar Rapid a fost echipa mai precisă într-un final de set extrem de intens: 30-28.

”Am întâlnit cea mai bună echipă a momentului, care datorită experienței jucătorilor săi a reușit să speculeze greșelile individuale ale adversarilor și au știut să joace la puncte”, a spus Mirel Zaharescu, managerul clubului.

CSM Arcada a început cu: Woch, Butnaru, Javad, Nikula, Bala, Gergye. Au mai intrat: Cristudor, Aldea, Lescov, Hamacher și Lopez.

La șase puncte de lider

Chiar dacă cei de la Corona Brașov au scârțâit serios în ultimele etape, drept dovadă victoriile neconcludente împotriva unor adversari facili, iată că CSM Arcada n-a reușit să se apropie decisiv, ci dimpotrivă. S-a făcut o distanță de șase puncte între brașoveni și echipa noastră, cu mențiunea că băieții lui Sergiu Stancu mai au o restanță de disputat, în deplasare, la VM Zalău.  

Iată rezultatele complete ale rundei cu numărul 19: Corona Brașov – ”U” Cluj 3-1, Știința Baia Mare – Steaua 3-1, Universitatea Timișoara – SCM Zalău 0-3, Unirea Dej – Dinamo 0-3 și SCMU Craiova - CSM Constanța 3-0.

După aceste rezultate, clasamentul arată astfel: 1. Corona Brașov 50 puncte, 2. CSM Arcada 44 p, 3. Rapid 43 p, 4. Dinamo 36 p, 5. SCMU Craiova 36 p, 6. Steaua 32 p, 7. CSM Constanța 28 p, 8. SCM Zalău 26 p, 9. Știința Baia Mare 21 p, 10. Unirea Dej 13 p, 11. Timișoara 4 p, 12. ”U” Cluj zero puncte.

Citit 2327 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2024 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.